Drake Biyografisi

Doğum tarihi: 24.Ekim.1986
Drake kaç yaşında: 37
Kilo & Boy:
Burcu: Akrep
Meslek: Şarkıcı, Müzisyen, Sinema Oyuncusu
Drake doğum yeri: Toronto, Ontario, Kanada

Drake Kimdir?

Orijinal adı Aubrey Drake Graham olan ve sahne adı olarak Drake’i kullanan Kanadalı rapçi, 24 Ekim 1986 tarihinde Ontario’daki Toronto kentinde Sandi Graham ve Dennis Graham’ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Drake’nin babası Afrikalı-Amerikalı ve Memphis, Tennessee doğumlu biriyken, annesi bir Kanadalı Yahudi eğitmen. Ailesi 5 yaşındayken boşandı ve Drake, annesiyle birlikte büyüdü. İlkokul eğitimini Forest Hill Public School’da tamamladı. Forest Hill Collegiate Institute’de liseye başladı ancak oyunculuk tutkusuna yenildiği için okulu yarıda bıraktı. Yıllar sonra dışarıdan sınavlara girerek 2012 Ekim yılında mezun oldu. Yaz tatillerini genellikle babasının yanında Tennessee’nin Memphis kentinde geçirdi.

2001 yılında başladığı ve Jimmy Brooks karakterine hayat verdiği “Degrassi: The Next Generation” adlı diziyle oyunculuk kariyerine adım attı. Bir yandan da müzik kariyerine odaklandı ve Şubat 2006’da Room for Improvement adlı ilk mixtape’ini yayımladı. İlk albümü “So Far Gone” ise 2009’da piyasaya sürüldü. “Take Care” adlı albümü 2011 yılında piyasaya sürüldü ve bu albümle 2013 Grammy Ödülleri’nde En İyi Rap Albümü ödülüne layık görüldü.

24 Eylül 2013’te yaptığı “Nothing Was the Same “ adlı albüm, Amerika’da ilk haftasında 658,000 satış ile Billoard Hot 200 listesine bir numaradan giriş yaptı. Bu zamana kadar toplamda 6 milyon albüm satışına ulaşan Drake, cariye 1 Grammy, 3 Juno, 6 BET Ödülü’nün sahibi oldu. 2012 MTV Video Müzik Ödülleri’nde 5 kez adaylık kazandı ve bu ödülleri Rihanna ile paylaştı.

Drake’in albüm diskografisi:
2009 – So Far Gone
2010 – Thank Me Later
2011 – Take Care
2013 – Nothing Was the Same

Drake’in film ve televizyon geçmişi;
2001 – 2009 – Degrassi: The Next Generation
2001 – Blue Murder
2002 – Soul Food
2002 – Conviction
2005 – Best Friend’s Date
2008 – Degrassi Spring Break Movie
2008 – Charlie Bartlett
2008 – The Border
2008 – Mookie’nin Kanunu
2009 – Sophie
2009 – Beyond the Break
2009 – Being Erica
2011 – Breakaway
2011 – Saturday Night Live
2012 – Punk’d
2012 – Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (seslendirme)
2013 – Anchorman 2: Efsane Devam Ediyor
2014 – Saturday Night Live

Drake haberleri

Drake, Drake biyografisi, Drake hayatı, Drake özgeçmişi, Drake hakkında, Drake doğum yeri
Drake fotoğraf, Drake video, Drake resim, Drake kimdir?, Drake kaç yaşında?, Drake nereli,
Drake memleketi

Haber bulunamadı

Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!