81. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu! 5 ödülle Oppenheimer geceye damga vurdu

Önemli sinema ödüllerinden biri olan Altın Küre Ödüllerinin 81'incisinde Oppenheimer beş ödülle geceye damga vururken, "Succession" televizyon dalında dört ödül alarak gecenin parlayan isimlerinden biri oldu. #AltınKüreÖdülleri #Oppenheimer #Succession

81 altin kure odull
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın Küre ödülleri, dünyanın en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen törenle sahiplerini buldu. Televizyon kategorisinde, Succession, geceyi dört ödülle, “En İyi Drama” dahil, taçlandırarak tamamladı. The Bear ve Beef ise her ikisi de üç ödülle ödüllendirildi. Sinema dalında ise Oppenheimer, beş ödülle, “En İyi Film” kategorisini de içeren geniş bir başarı elde etti.

Olağan dışı olaylar sebebiyle 2024’ün Ocak ayına ertelenen Altın Küre Ödülleri, komedyen Jo Koy’un ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi. Gecenin en parlak yıldızı, farklı kategorilerde beş ödül birden kazanmayı başaran “Oppenheimer” oldu. Televizyon alanında ise dört ödülle “Succession” en dikkat çeken isim oldu, aynı zamanda “The Bear” ve “Beef” dizileri üçer ödülle geceden ayrılan diğer yapımlar oldu.

Ödül alan isimlerin başında; En İyi Film (Drama) dalında Oppenheimer, En İyi Film (Komedi/Müzikal) dalında Poor Things, En İyi Yöneten dalında Christoper Nolan (Oppenheimer) yer alırken, En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu ödülleri sırasıyla Cillian Murphy (Oppenheimer) ve Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon) tarafından kazanıldı. Komedi/Müzikal dalında ise En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu ödüllerine Paul Giamatti ve Emma Stone layık görüldü. En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü Robert Downey Jr. alırken, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü Da’Vine Joy Randolph kazandı. Film müzikleri dalında da “Oppenheimer” adını bir kez daha duyurdu. En İyi Yabancı Film ödülü ise Anatomy of a Fall adlı yapıma verildi.

Televizyon alanında öne çıkan yapımlar ise “Succession” (En İyi Drama Dizisi), “The Bear” (En İyi Komedi Dizisi) ve “Beef” (En İyi Mini Dizi/TV Filmi) oldu. Oyunculuk alanında ise Kieran Culkin, Sarah Snook, Ayo Edebiri, Jeremy Allen White, Matthew Macfadyen, Elizabeth Debicki, Steven Yeun ve Ali Wong ödüllendirilen isimler arasında yer aldı.

81. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu! 5 ödülle Oppenheimer geceye damga vurdu
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!