Alişan Biyografisi

Doğum tarihi: 19.Haziran.1976
Alişan kaç yaşında: 47
Kilo & Boy:
Burcu: İkizler
Meslek: , Ses Sanatçısı, Dizi Oyuncusu
Alişan doğum yeri: İstanbul

Alişan Kimdir?

1976 yılında, İstanbul’un Kasımpaşa semtinde dünyaya gelen Serkan Burak Tektaş, bilinen adıyla Alişan, hem pop hem de arabesk müzik dünyasının tanınan isimlerinden biridir. Büyük ilgi gören Aynalı Tahir (1998) dizisindeki baş rolü ve Nisan 2007’de çıkardığı Kimselere Güvenemem albümü ile popülerliğini pekiştirmiştir. 2004’ten itibaren popülerliğini sürdüren Cennet Mahallesi dizisindeki ‘Ferhat’ karakterine hayat vermeye devam ediyor.

Alişan’ın doğduğu aile, Bingöl’ün Kiğı ilçesinden olup, küçük yaşlarından itibaren müziğe duyduğu tutkusu ve yeteneğiyle dikkat çekmiştir. Türküleriyle öğretmenlerini etkileyen Alişan, ilk plak çalışmasını babasının maddi desteğiyle lise yıllarında gerçekleştirmiştir. Ancak asıl çıkışını, ‘Kralı Gelse’ adlı ilk single’ını çıkardığı ve plak şirketi Prestij Müzik ile çalışmaya başladığı dönemde yapmıştır.

1998 yılında Aynalı Tahir adlı dizide başrolü alarak televizyon izleyicisiyle buluşmuş, geniş bir izleyici kitlesine ulaşmış ve çok sevilmiştir. Oyunculuğuna devam ederken 1999’da ‘Var Ya’ adlı ikinci kasedini çıkarmış ve Kurt Kapanı adlı dizide Kenan Kalav ve Pınar Altuğ ile birlikte rol almıştır. 2001 yılında ‘Aşkına Eşkıya’ adlı dizinin başrol oyuncusu olmuştur.

2002 yılında ise Sait Faik Abasıyanık’ın eserine dayanan ‘Papatya ile Karabiber’ filmde Sibel Can, Müjdat Gezen ve Bulut Aras ile birlikte rol almıştır. 2004’te ise Cennet Mahallesi adlı komedi dizisinde ‘Ferhat’ rolüyle karşımıza çıkmış ve bu rol, halk tarafından oldukça sevilmiştir.

Alişan, Nisan 2007’de yayınlanan ve beğeni toplayan ‘Kimselere Güvenmiyorum’ adlı üçüncü albümünü piyasaya sürmüştür. Kişisel hayatında ise önce Mehmet Ali Erbil’in kızı Sezin Erbil ile nişanlanmış, ardından da Esra Erol’un kardeşi Eda Erol ile nişanlanıp ayrılmıştır. Nihayet, hükümet kurmaylarının da katıldığı bir merasimle Buse Varol ile dünya evine girmiştir ve bu evlilikten Burak adında bir oğlunun olmuştur.

Alişan haberleri

Alişan, Alişan biyografisi, Alişan hayatı, Alişan özgeçmişi, Alişan hakkında, Alişan doğum yeri
Alişan fotoğraf, Alişan video, Alişan resim, Alişan kimdir?, Alişan kaç yaşında?, Alişan nereli,
Alişan memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!