Banu Alkan Biyografisi

Doğum tarihi: 01.Temmuz.1958
Banu Alkan kaç yaşında: 65
Kilo & Boy:
Burcu: Yengeç
Meslek: Sinema Oyuncusu
Banu Alkan doğum yeri: Dubrovnik, Yugoslavya

Banu Alkan Kimdir?

1958 yılında Yugoslavya’nın Dubrovnik kenti doğumlu olan Türk film yıldızı ve şarkıcı Banu Alkan’ın asıl adı Remka Rebronja olup, Hırvatçada “Yaban Gülü” anlamına gelir. Cana ve Müsliya isimli ebeveynlerin üçüncü çocuğu olan Alkan, ailesiyle birlikte 1966 yılında Türkiye’ye göç etmiştir. Göçten Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşamaya başlayan Banu Alkan, önce “Yaprak” ismini alırken, sonra “Banu” olarak Türk vatandaşı olmuştur. Ailesiyle birlikte İstanbul, Kartal’a taşınmıştır.

Banu Alkan, gençliğini Kartal’da geçirmiş ve Kartal Maltepe Lisesi’ne gitmiştir. 18 yaşında, 1976 yılında Ses Dergisi’nin düzenlediği bir yarışmada ilk adımını atmıştır. Daha sonra LCC Mankenlik Okulu ve ardından Vakko’nun mankenlik okuluna geçmiştir. Bu okullardan mezun olan Alkan, diplomalı bir fotomodel olmuştur.

17 yaşında zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif ile bir ilişkiye başlayan Alkan, 20 yıl süren bu ilişkisinin ardından oldukça rahat bir yaşam sürmüştür.

Sinema kariyeri 1989 yılından 1998 yılına kadar devam eden Alkan, bu süre sonunda bir süreliğine ortada görünmeyerek, 1998 yılında “Neremi” adında bir albümle yeniden dikkatleri üzerine çekmiştir.

Son yıllarda da Murat Taşdemir ile ilişkisi ile gündeme gelen Alkan, 2003 yılında Beylerbeyi Müzik Okulu’nda şan dersleri aldı. Ayrıca 2017 yılında Bülent Ersoy, Safiye Soyman ve Burcu Esmersoy ile birlikte Hindistan’da çekimleri yapılan “Dünya Güzellerim” adlı programda yer aldı.

Sanatçının hem müzik hem de film alanında birçok çalışması bulunmaktadır. Alkan, “Afrodit” lakabıyla bilinir ve Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak kabul edilir.

Banu Alkan haberleri

Banu Alkan, Banu Alkan biyografisi, Banu Alkan hayatı, Banu Alkan özgeçmişi, Banu Alkan hakkında, Banu Alkan doğum yeri
Banu Alkan fotoğraf, Banu Alkan video, Banu Alkan resim, Banu Alkan kimdir?, Banu Alkan kaç yaşında?, Banu Alkan nereli,
Banu Alkan memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!