Evrim Akın Biyografisi

Doğum tarihi: 12.Haziran.1979
Evrim Akın kaç yaşında: 44
Kilo & Boy:
Burcu: İkizler
Meslek: Tiyatro Oyuncusu, Sinema Oyuncusu, Dizi Oyuncusu, TV sunucusu
Evrim Akın doğum yeri: Ankara

Evrim Akın Kimdir?

Evrim Akın, memur bir ailenin çocuğu olarak 12 Haziran 1979’da Ankara’da dünyaya geldi. Annesinin adı Elif Akın, babasının adı ise Mustafa Süngü Akın’dı. Üç kişilik ailedeki tek çocuk olan Akın, aslen İzmirli. Babasının mesleği gereği lise eğitimine İzmir’de başladı ve Konak Belediye Tiyatrosu’nda tiyatroya ilk adımını attı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra kendini daha çok geliştirebilmek için İstanbul’a taşındı ve Müjdat Gezen Sanat Okulu’nda eğitim aldı.

6 yaşındayken babasını kaybetti ve dönemin zor koşulları nedeniyle yükseköğrenimini bir süreliğine erteledi. Ancak bu durum onun sanat hayatında ilerlemesine engel olmadı. İbrahim Tatlıses ile çalıştığı iki yıl boyunca İbo Show ve İmparator dizilerinde performans sergileyen Akın, aynı zamanda Tatlıses’in özel asistanı olarak görev aldı.

Akın, ilk önce İbo Show’da çeşitli skeçlerde oynadı ve ardından 1997’de “Eltiler” dizisinde rol alarak televizyon dünyasına giriş yaptı. Ayrıca 2004 yılında “Avrupa Yakası” dizisinde Selin Yerebakan isimli karakteri canlandırdı ve en unutulmaz replikleriyle seyircinin kalbinden taht kurdu.

Bir süre Koca Kafalar TV’de sunuculuk yapan Evrim Akın, daha sonra Tv8’de “Uzman Avı” adlı yarışma programını sundu. 2011-2013 yılları arasında “Alemin Kıralı” dizisinde Jülide karakteri için kamera karşısına geçti. 2014 yılında Show Tv’de “Ev Kuşu” adlı programı sundu.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde öğrenci olduğu sırada tanıştığı Ümit Çırak ile 1997’de 17 yaşında evlendi ancak bu evlilik sadece 6 ay sürdü. 2015 tarihinde ise Show TV’nin “Piramit” adlı yarışma programında, sunuculuğunu Yusuf Çim’in gerçekleştirdiği programda, Evrim Akın ve Gökhan Yıkılkan yarışmacıları yönlendiren koçlar arasındaydı.

Hayatı boyunca birçok ödül kazanan Akın’ın ödülleri arasında; 2009 Aslan Max Kadın Oyuncu Ödülü ve tiyatroda, birçok filme ve sunuculuk yaptığı birçok TV programına katılımı yer alıyor.

Evrim Akın haberleri

Evrim Akın, Evrim Akın biyografisi, Evrim Akın hayatı, Evrim Akın özgeçmişi, Evrim Akın hakkında, Evrim Akın doğum yeri
Evrim Akın fotoğraf, Evrim Akın video, Evrim Akın resim, Evrim Akın kimdir?, Evrim Akın kaç yaşında?, Evrim Akın nereli,
Evrim Akın memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!