Ezgi Mola Biyografisi

Doğum tarihi: 29.Mart.1983
Ezgi Mola kaç yaşında: 40
Kilo & Boy:
Burcu: Koç
Meslek: Sinema Oyuncusu, Dizi Oyuncusu
Ezgi Mola doğum yeri: İstanbul

Ezgi Mola Kimdir?

Türkiye’nin tanınmış dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olan Ezgi Mola, Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Akademi İstanbul’dan eğitim alarak kariyerine başlamıştır. Bazı bilinen rolleri arasında “Hırsız Polis”, “Sınıf” ve “Canım Ailem” dizilerinde yaptığı performanslar yer alır. Ayrıca, Zülfü Livaneli’nin yazdığı ve yönettiği “Veda” filminde Latife Hanım rolünü üstlenmiştir.

Ezgi Mola, 29 Mart 1983’te İstanbul’da dünyaya gelmiş ve gerçek adı Mercan Ezgi Mola’dır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini İstanbul’daki çeşitli okullarda tamamladıktan sonra 2000 yılında Akademi İstanbul’da oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. Lise eğitimine devam ederken artan oyunculuk tutkusu nedeniyle Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk kurslarına katılmış ve bölüm birincisi olarak mezun olmuştur.

Mola’nın televizyon dünyasına ilk adımı, lisedeyken Kartal Tibet’in yönettiği “Karate Can” adlı dizide rol almasıyla olmuştur. Mola, liseyi bitirdikten sonra tiyatro eğitimi almak için Aydoğan Temel’in yanına gitmiş ve “Çürük Elma” adlı oyunda sahne alarak tiyatroya ilk adımını atmıştır.

2004 yılında BKM Mutfak ekibine katılan Mola, burada birçok projede yer alarak deneyim kazanmış ve 2006 yılında “Hayatımın Kadınısın” adlı filmde Ahu karakterini oynayarak Türkan Şoray ile birlikte oynama şansı yakalamıştır. Bu rolleri, ona 2007 yılında Sadri Alışık Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü kazandırmıştır.

2015 yılında “Kocan Kadar Konuş” adlı filmde başrolde yer alan Mola, bu filmde Murat Yıldırım ile birlikte rol almıştır. 2021 yılında ise Çağla Şikel ve Cem Davran’ın sunuculuğunu yaptığı 47. Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldüğü “Masumlar Apartmanı” adlı dizide Merve Dizdar ile birlikte rol almıştır

8 Mayıs 2023 tarihinde Mola, işletmeci Mustafa Aksakallı ile evlenmiştir.

Bununla birlikte, Mola’nın filmografisi ve yer aldığı reklam filmleri kariyerinin ne kadar geniş yelpazede olduğunu göstermektedir. Oyuncu, 2022’de “Ersan Kuneri” adlı diziyle tekrar ekranlara dönmüştür. Mola’nın diğer rolleri arasında “Patron Mutlu Son Istiyor 2”, “Masumlar Apartmani”, “Seni Buldum Ya”, “Jet Sosyete”, “Alice Müzikali”, “Organize İşler: Sazan Sarmalı” gibi yapımlar yer alır.

Ezgi Mola haberleri

Ezgi Mola, Ezgi Mola biyografisi, Ezgi Mola hayatı, Ezgi Mola özgeçmişi, Ezgi Mola hakkında, Ezgi Mola doğum yeri
Ezgi Mola fotoğraf, Ezgi Mola video, Ezgi Mola resim, Ezgi Mola kimdir?, Ezgi Mola kaç yaşında?, Ezgi Mola nereli,
Ezgi Mola memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!