Melek Baykal Biyografisi

Doğum tarihi: 07.Ağustos.1954
Melek Baykal kaç yaşında: 69
Kilo & Boy:
Burcu: Aslan
Meslek: Tiyatro Oyuncusu, Dizi Oyuncusu
Melek Baykal doğum yeri: İstanbul

Melek Baykal Kimdir?

İstanbul’da doğan ve yetişen Melek Baykal 7 Ağustos 1954 doğumlu bir tiyatro ve dizi oyuncusudur. Babasının bürokrat olması sebebiyle çocukluğu Ankara-İstanbul arasında geçmiştir. Şükran Baykal olan annesiyle İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki tarihi aile evlerinde geçen çocukluk yaşantısından sonra Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 1975 yılında mezun olmuştur.

Tiyatroya ilk adımını 17 yaşında attı ve bu ilk sahne deneyiminde 85 yaşında bir kadını canlandırarak eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Kariyerinin önemli bir kısmını Ankara Devlet Tiyatrosu’nda geçiren Baykal, dizi filmlerde rol alsa da henüz sinema teklifine evet dememiştir.

Baykal, “Ferhunde Hanımlar”, “Hayat Bağları” ve “Cennet Mahallesi” dizilerindeki Nermin, Nurhayat ve Pembe karakterleriyle geniş kitlelerce tanındı. Genellikle televizyon dizilerinde dul bir kadın karakterine hayat veren oyuncu, kendi hayatında da işlerin yolunda gitmediğini söylemiştir. İlk evli olduğu isim tiyatrocu Zafer Ergin, ikinci evliliğini ise Almanya’da tanıştığı Warner Striening ile yapan Baykal, her iki evliliğinden de dört yıl sonra boşanmıştır. Bu boşanmalardan sonra Warner Striening ile hala ayrı yaşamaktadır.

2012 yılı itibariyle Star Tv’deki “Melek” adlı programı sunan Baykal, sağlıkla ilgili olarak Hipoglisemi hastası olduğunu ve tiroid sorunu yaşadığını ifade etmiştir.

Dizi ve film çalışmalarının yanında çok sayıda tiyatro oyununda yer almış olan Baykal, Tiyatrokare, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Oyun Atölyesi ve Ankara Devlet Tiyatrosu prodüksiyonlarına katılarak çeşitli eserlerde performans sergilemiştir. 2016’da Emrah Kaman ve abisi Murat Emre Kaman’ın kaleme aldığı “Kaçma Birader” filminde çeşitli ünlü oyuncularla birlikte rol almıştır.

Baykal, performanslarından dolayı birçok tiyatro ödülüne layık görülmüştür. Bunlar arasında 2008-2009 sezonunda “Sokrates’in Son Gecesi” adlı oyunla aldığı Afife Tiyatro Ödülü ve aynı yıl içerisinde Kadir Has Üniversitesi tarafından verilen En İyi Kadın Oyuncu ödülü bulunmaktadır. Ayrıca 2009-2010 sezonunda da “Sokrates’in Son Gecesi” ile Ankara Sanat Kurumu tarafından en iyi kadın oyuncu seçilmiştir. 2010 Siyaset Dergisi Ödülleri’nde de aynı dalda ödül kazanmıştır.

Melek Baykal haberleri

Melek Baykal, Melek Baykal biyografisi, Melek Baykal hayatı, Melek Baykal özgeçmişi, Melek Baykal hakkında, Melek Baykal doğum yeri
Melek Baykal fotoğraf, Melek Baykal video, Melek Baykal resim, Melek Baykal kimdir?, Melek Baykal kaç yaşında?, Melek Baykal nereli,
Melek Baykal memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!