Nur Yoldaş Biyografisi

Doğum tarihi: 04.Ocak.1956
Nur Yoldaş kaç yaşında: 67
Kilo & Boy:
Burcu: Oğlak
Meslek: Şarkıcı
Nur Yoldaş doğum yeri: İstanbul

Nur Yoldaş Kimdir?

Nur Yoldaş, gerçek adıyla Nur Belda, 4 Ocak 1956’da İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Beşiktaş Halk Evinde Fatma Türkan ve Ahmet Yamacı ile solfej ve halk müziği üzerine eğitimler aldı. Çocuk tiyatrosunda sahne alarak adım attığı artistik yaşamında, TRT İstanbul Radyosu çocuk tiyatrosunda görev yaptı ve Üsküdar Şehir Tiyatrosu’nda çocuk oyunlarında rol aldı. Ekrem Zeki Ün’ün çoksesli koro seçmelerini kazandıktan sonra tiyatro çalışmalarını tamamladı ve uzun yıllar boyunca batı eğitimi ve orkestra şarkıcılığına adım attı. Profesyonel müzik hayatına Altın Mikrofon yarışmasını kazanarak başladı.

Müzik kariyerindeki ilk 45’liği, 1974 yılında “Aşk Bir Fantazi & Bile Bile” adını verdiği Polydor Şirketinden çıkan albüm oldu. 1981 yılında kocası Ergüder Yoldaş’ın bestelediği, Attila İlhan’ın şarkısı Sultan-ı Yegah’la Türk pop müziğine yeni bir soluk getirdi. Kariyeri boyunca eşi Ergüder Yoldaş ile birlikte kurdukları Workshop Plakçılık ile birçok albüm çıkaran Nur Yoldaş, istediği ticari başarıyı yakalayamayınca kocasından boşandı.

1992 yılında, eşiyle ayrıldıktan sonra bir süreliğine müziği bıraktı ve Dönüş / Sakine adlı albümü ile sektöre geri döndü. İkinci evliliğini 1986’da İzmirli iş adamı ve Remzi Baba Restaurant’ın sahibi olan Halil İbrahim Taş ile yapan Nur Yoldaş, 13 yıl boyunca İzmir, Göztepe’de yaşadı ve daha sonra İstanbul’a taşındı.

Sanatçı, 2001’de Dıcovery Varna Uluslararası Beste ve Şarkı yarışmasında Selmi Andak’ın iki bestesiyle ikincilik elde etti ve Türkiye’yi ulusal ve uluslararası etkinliklerde temsil etti. Farklı zamanlarda birkaç filmde rol aldı. Ankara Kent Orkestrası’nda solist olarak görev aldı.

Nur Yoldaş’ın evlilikleri: 1976’da ilk evliliğini Ergüder Yoldaş ile yaptı ve boşandığı 1983 yılına kadar bir karı koca olarak kaldı. Bu evlilikten 1977 doğumlu Devrim Yoldaş adında bir oğlu bulunmaktadır. İkinci evliliğini 1986’da iş adamı Halil İbrahim Taş ile yaptı ancak Tush 2001’de intihar etti. İkinci evliliğinden Hasan Tuş adında bir oğlu vardır.

Nur Yoldaş haberleri

Nur Yoldaş, Nur Yoldaş biyografisi, Nur Yoldaş hayatı, Nur Yoldaş özgeçmişi, Nur Yoldaş hakkında, Nur Yoldaş doğum yeri
Nur Yoldaş fotoğraf, Nur Yoldaş video, Nur Yoldaş resim, Nur Yoldaş kimdir?, Nur Yoldaş kaç yaşında?, Nur Yoldaş nereli,
Nur Yoldaş memleketi

Haber bulunamadı

Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!