Oya Okar Biyografisi

Doğum tarihi: ??.??.1986
Oya Okar kaç yaşında: 37
Kilo & Boy:
Burcu:
Meslek: Dizi Oyuncusu
Oya Okar doğum yeri: İstanbul

Oya Okar Kimdir?

Oya Okar, 1986’da merkezi İstanbul’da olan Türkiye’de doğdu. Annesi medical sektöründe bir profesördür ve babasının ismi Ahmet Okar’dır. Bir erkek kardeşi vardır. Eğer oyunculuk yapmasaydı, müzik kariyeri yapmayı planlıyordu çünkü o, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nden mezundur. Oyunculuk kariyerine başlamadan önce, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimi almıştır.

2005 yılında “Şöhret” dizisindeki “Gülçin” karakteri, Ahu Türkpençe’nin canlandırdığı ablayı kıskanarak lüks ve üne olan takıntısını yansıtmıştır. 2007 ve 2008 yıllarında “Doktorlar” ve “Düğün Şarkıcısı” adlı dizilerde oyunculuk yapmıştır. 2011’de, Bosna savaşını konu alan “Mavi Kelebekler” isimli dizide Burak Hakkı ile birlikte rol almıştır.

Oya Okar, 14 Ocak 2014’te Kanal D’de yayınlanan “Zeytin Tepesi” dizisinde rol almıştır. Bu dizinin başrol oyuncusu Aslıhan Gürbüz’dür ve diğer rollerinde Tayanç Ayaydın, Atilla Saral, Zerrin Sümer, Haldun Boysan, Salih Bademci, Ayça Varlıer, Hakan Karahan gibi aktörler de bulunmaktadır. Dizinin yapımcılığını MF Yapım’ın Faruk Bayhan ve Faruk Aksoy üstlenmiştir.

Ayrıca, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda 2010’da “İmparatorluk Kuranlar” ve 2012’de “Sessizlik” adlı oyunlarda performans sergilemiştir.

Bunların dışında 2015’te “Saruhan” ve “Arka Sokaklar”da, 2014’te “Eve Dönüş” ve “Kaçak”ta, 2013’te “Ben Onu Çok Sevdim”de, 2011’de “Mavi Kelebekler”‘de, 2009’da “İstanbul Çocukları”nda ve 2007’de “Doktorlar”da önemli roller üstlenmiştir.

Oya Okar haberleri

Oya Okar, Oya Okar biyografisi, Oya Okar hayatı, Oya Okar özgeçmişi, Oya Okar hakkında, Oya Okar doğum yeri
Oya Okar fotoğraf, Oya Okar video, Oya Okar resim, Oya Okar kimdir?, Oya Okar kaç yaşında?, Oya Okar nereli,
Oya Okar memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!