Sagopa Kajmer Biyografisi

Doğum tarihi: 17.Ağustos.1978
Sagopa Kajmer kaç yaşında: 45
Kilo & Boy:
Burcu: Aslan
Meslek: Müzisyen
Sagopa Kajmer doğum yeri: Samsun

Sagopa Kajmer Kimdir?

Türkçe rap müziğe önemli katkıları olan Sagopa Kajmer, asıl adıyla Yunus Özyavuz, 1978’de Samsun’da dünyaya geldir. Annesi Serpil ve babası Mehmet Özyavuz’un oğlu olan Sagopa Kajmer, bir de erkek kardeşi olan sanatçı, ilköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Samsun’da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a taşındı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fars Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim aldı.

Müzik kariyerine Samsun’da yerel radyolarda DJ’lik yaparak başlayan Sagopa Kajmer, o dönemde Rapper M.C. lakabını kullanıyordu. Ancak müzisyenliğe daha çok yoğunlaşmak isteyen Kajmer, 1998 yılında DJ’liği bırakmış ve bu dönemde hala faaliyetlerine devam eden rap oluşumu Kuvvetmira’yı kurmuştu. 1998 yılında ayrıca ilk profesyonel çalışması olan “Yeraltı Operasyonu” adlı toplama albümde de yer aldı.

2001’de “Sözlerim Silahım” ve 2002’de “İhtiyar Heyeti” adlı albümleri çıkaran Sagopa Kajmer, bu albümlerde Silahsız Kuvvet takma adını kullandı. 2002 tarihinde çıkan “On Kurşun” adlı albüm, Sagopa Kajmer takma adıyla çıkardığı ilk albüm oldu. Sagopa, Mısır’daki bir piramitten ve Kajmer ise bir arkeoloğun soyadından geliyordu.

En çok bilinen albümlerinden biri olan “Bir Pesimistin Gözyaşları” 2003’te piyasaya çıktı ve Türkçe Rap tarihinde bir dönüm noktası oldu. 2004 yılında Cem Yılmaz’ın yazıp oynadığı G.O.R.A. filmine müzikler yapmış ve özellikle “Al Bir de Buradan Yak” büyük beğeni toplamıştır.

2005’te çıkardığı “Romantizma” adlı albüm, Sagopa Kajmer’in kariyerinde bir dönüm noktasıdır. “Vasiyet” adlı şarkısı, 2005 Kral T.V. Video Müzik Ödülleri’nde En İyi Klip ödülünü kazanmıştır.
Aynı yıl kendi plak şirketi Melankolia Müzik’i kurmuştur. 2006’da Melankolia Müzik etiketiyle “Kafile” adlı derleme albümü piyasaya sürmüştür.

Eşi Esen Güler, sahne adıyla Kolera ile de beraber çalışan Kajmer, onunla 2007’de “İkimizi Anlatan Bir Şey” ve 2010’da “Bendeki Sen” adlı albümleri çıkartmıştır.

Turntablism kavramını Türkiye’ye getiren Sagopa Kajmer, ayrıca h2000 ve j&b gibi birçok önemli müzik festivalinde DJ’lik yapmıştır. İlham kaynağının babası olduğunu defalarca belirtmiştir.

Sagopa Kajmer, 2006’da Kolera ile evlenmiş ve 2017’de boşanmıştır. Albümleri arasında “Ahmak Islatan” (2017), “Mine is Groove” (2015), “Kafile” (2006) ve “Bir Pesimistin Gözyaşları” (2004) gibi isimler bulunmaktadır.

Sagopa Kajmer haberleri

Sagopa Kajmer, Sagopa Kajmer biyografisi, Sagopa Kajmer hayatı, Sagopa Kajmer özgeçmişi, Sagopa Kajmer hakkında, Sagopa Kajmer doğum yeri
Sagopa Kajmer fotoğraf, Sagopa Kajmer video, Sagopa Kajmer resim, Sagopa Kajmer kimdir?, Sagopa Kajmer kaç yaşında?, Sagopa Kajmer nereli,
Sagopa Kajmer memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!