Selen Görgüzel Biyografisi

Doğum tarihi: 09.Şubat.1979
Selen Görgüzel kaç yaşında: 44
Kilo & Boy:
Burcu: Kova
Meslek: Dizi Oyuncusu, Şarkıcı
Selen Görgüzel doğum yeri: İstanbul

Selen Görgüzel Kimdir?

İstanbul’da 9 Şubat 1979’da doğan Selen Görgüzel, eğitimine Merter İlkokulu’nda başlamış ve İstanbul 50. Yıl Tahran Lisesi’nde tamamlamıştır. Matbaacı babası Ender Bey ve ev hanımı annesi Selma Hanım’ın yanı sıra, Amerika’da yaşayan Selçuk adında bir erkek kardeşi vardır.

18 yaşındayken 1997 yılında iş adamı Yılmaz Bektaş ile evlenen Görgüzel, evliliğini 2003 yılında sonlandırmıştır. Bu evliliğinden İlknaz adında bir kızı vardır.

Kamera arkasında çalışma hayatına lise yıllarında, 1995 yılında Okan Bayülgen’in Televizyon Çocuğu Programında başlamıştır. 1996’da İstanbul Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Zirvedeki Sesler” programını sunarak ekran kariyerine adım atmış ve daha sonra aynı programın sunuculuğunu üstlenmiştir.

Kendi talk-şov formatına sahip “Ev Hali” isimli programı üretmiş ve sunmuştur. Bu programda gösterdiği yeteneklerle Tiyatronun ünlü ismi Kandemir Konduk’un dikkatini çekmiş ve çeşitli dizilerde oyunculuk yapma fırsatı bulmuştur.

Başarılı bir şekilde Mahallenin Muhtarları, Avrupa Yakası, Belalı Baldız, Emanet, Deli Duran, Oğlum İçin, Tılsım Adası, Pars Narkoterör, Ağlamak Yok, Doktorlar, Kurtlar Vadisi gibi dizilerde rol almıştır.

Oyunculuk eğitimini Enis Fosforoğlu ve ABD New Jersey’deki Bergen University’de “Performing Arts” bölümünde alırken, şan eğitimini Emel Şenocak’tan almıştır. Enis Fosforoğlu tiyatrosunda Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Şıpsevdi” oyununda “Edibe” karakterini tam iki yıl boyunca canlandırmıştır.

Şimdilerde hem dizi ve film projelerinde yer alıyor hem de oyuncu koçluğu yapıyor. 2012’de Slow müzik ağırlıklı “Çocuk Kadınım” adlı maksi single’ıyla müzik piyasasına adım atmıştır.

2014’te Hamdi Alkan ile Roma’da evlenmiş, ancak 2022’de İstanbul’da boşanmışlardır. Şu anda Çekmeköy’deki evinde kızı İlknaz ve köpekleri Linda ile birlikte yaşıyor.

2020 yılında “Renklerde Kaybolan Hayat” adlı filmde Semiha Berksoy’un gençliğini canlandırdı ve 2021’de İrfan Kangı’nın yazıp yönettiği “Seviyorsan Git Ayrıl Bence” adlı tiyatro oyununda rol aldı.

Selen Görgüzel haberleri

Selen Görgüzel, Selen Görgüzel biyografisi, Selen Görgüzel hayatı, Selen Görgüzel özgeçmişi, Selen Görgüzel hakkında, Selen Görgüzel doğum yeri
Selen Görgüzel fotoğraf, Selen Görgüzel video, Selen Görgüzel resim, Selen Görgüzel kimdir?, Selen Görgüzel kaç yaşında?, Selen Görgüzel nereli,
Selen Görgüzel memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!