Şevket Çoruh Biyografisi

Doğum tarihi: 30.Haziran.1973
Şevket Çoruh kaç yaşında: 50
Kilo & Boy:
Burcu: Yengeç
Meslek: Sinema Oyuncusu, Dizi Oyuncusu
Şevket Çoruh doğum yeri: İstanbul

Şevket Çoruh Kimdir?

İstanbul doğumlu (30 Haziran 1973) Şevket Çoruh, terzi olan bir annenin ve dolmuş şoförü olan babanın tek çocuğudur. Babası Üsküdar-Kadıköy hattında çalışıyordu ve ailesinin kökenleri Artvin’e dayanır. Çoruh, 14 ile 24 yaşları arasında İstanbul Maltepe’de büyümüştür.

Şevket Çoruh’un ilk, orta ve lise eğitim süreçleri İstanbul’da gerçekleşmiştir – İlk ve ortaöğrenimini Taşmektep İlk Okulu’nda, lise eğitimini ise Kartal Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise sonrası Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne giren Çoruh, burada tiyatro eğitimi almış ve 1989’dan itibaren birçok tiyatro oyununda sahne almıştır.

Ayrıca, bir internet şirketinin reklamlarındaki kokoreççi karakteriyle tanınmıştır. Hem sinema filmlerinde hem de televizyon dizilerinde birçok kez rol almıştır. 2011’de “Cave Man” (Mağara adamı) isimli tek kişilik komedi oyununda performans sergilemiştir.

Özel yaşamına değinildiğinde, 1995 yılında Günay Karacaoğlu ile evlendiğini görüyoruz. Ancak çift, 2007 yılında boşandı. Karacaoğlu ile olan evliliğinden Gülenay Çoruh (d.1997) adında bir kızı bulunmaktadır. Şevket Çoruh’un 2007 ve 2008 yılları arasında Türk şarkıcı Pamela Spence ile bir ilişkisi oldu ve 2015 yılından beri Özge Tuna ile birlikte olup, 2017’nin son günü evlendiler. Çiftin bir kızları var.

Şevket Çoruh, birçok ödülün sahibi olmuştur. Bunlar arasında 2004’te 23. İstanbul Film Festivali’nde “İnşaat” filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü, 2003’te Sinema Yazarları Derneği’nin düzenlediği 25. Siyad Türk Sineması Ödüllerinde ve aynı yıl ÇASOD’dan”İnşaat” filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü yer almaktadır.

Çoruh, 1 Nisan 2017 tarihinde Kadıköy’deki Baba Sahne’yi açtı. Bu sahne, 232 koltuklu tiyatrosu olup tamamen kendi yatırımıdır. Tiyatronun açılışında Müjdat Gezen, İsmail Dümbüllü’nün tulûat fesini Şevket Çoruh’a devretti.

Çoruh’un filmografisi geniş olup, 1996 yılında “Çiçek Taksi” adlı dizide rol alarak başlamış ve o zamandan beri birçok sinema filminde ve televizyon dizisinde rol almıştır.

Şevket Çoruh haberleri

Şevket Çoruh, Şevket Çoruh biyografisi, Şevket Çoruh hayatı, Şevket Çoruh özgeçmişi, Şevket Çoruh hakkında, Şevket Çoruh doğum yeri
Şevket Çoruh fotoğraf, Şevket Çoruh video, Şevket Çoruh resim, Şevket Çoruh kimdir?, Şevket Çoruh kaç yaşında?, Şevket Çoruh nereli,
Şevket Çoruh memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!