Şevval Sam Biyografisi

Doğum tarihi: 11.Kasım.1973
Şevval Sam kaç yaşında: 50
Kilo & Boy:
Burcu: Akrep
Meslek: Sinema Oyuncusu, Dizi Oyuncusu, Şarkıcı
Şevval Sam doğum yeri: İstanbul

Şevval Sam Kimdir?

Şevval Sam, şarkıcı Leman Sam ve Selim Sam’ın kızı olarak 11 Kasım 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İki yaş büyük bir ablası olan Sam, ebeveynlerinin altı yaşındayken boşanmasıyla büyüdü. İlk ve ortaokul eğitimini Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda tamamladı ve sonrasında Etiler’deki Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi Restorasyon bölümünden mezun oldu. Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde tamamladı.

14 yaşında Beşiktaş futbol kulübüne büyük bir ilgisi olan Sam, okul gazetesi için efsane futbolcu Metin Tekin’le röportaj yapma fırsatı buldu ve bu röportajda Tekin’in evlilik planı olmadığını öğrendi. Yine de Sam, Tekin’i yemeğe davet etti ve üç yıl sonra çift evlendi.

Televizyon kariyerine “Süper Baba” adlı dizideki rolüyle damga vuran Sam, 1993-1998 yılları arasında bu dizide yer alarak büyük beğeni topladı. Müzik kariyerine 2006 yılında “Sek” adlı stüdyo albümüyle adım atan Sam, 2007 ve 2008 yıllarında iki farklı albüm daha çıkardı.

Sam, 2010’da 70’lerin arabesk şarkılarını özgün yorumlarıyla “Has Arabesk” adlı albümde bir araya getirdi. Arabesk müziğin önde gelen isimlerinin şarkılarına yer veren bu albüm, Sam’ın özgün yorumlarıyla büyük beğeni topladı.

30 Aralık 1993 tarihinde Metin Tekin ile evlenen Sam’ın bu evlilikten Tarık Emir (d.1997) adında bir oğlu oldu. Ancak çift 1999’da boşandı.

2013’te ise “Tango” adlı albümünü çıkaran Sam, bu albümde modern ve klasik Tango şarkılarına yer verdi. Ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın’ın imzasını taşıyan keman soloları da bu albümde yer aldı.

Sade hayat tarzı ve medyadan uzak yaşamıyla dikkat çeken Sam, kamera önünde olmayı tercih etmiyor. Fakat bu, onun başarılı müzik kariyerini ve televizyon ve sinema projelerinde yer almasını engellemiyor.

2012 ve 2014 yıllarında “Toprak Kokusu” adlı konserler gerçekleştiren Sam, 2015 yılında aynı adı taşıyan albümünü çıkardı.

2016’da “Bodrum Masalı” adlı diziye dâhil oldu ve bu dizi Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başladı.

Sam, ayrıca çeşitli reklam filmlerinde de rol oynadı. Kendisinin reklam filmlerinde yer aldığı markalar arasında Akbank, Terem Yağ, Deniz Temiz Projesi, Nili, Mavi-yeşil, Eti Form, Bellona Yatak gibi önemli markalar bulunuyor.

Şevval Sam, halen dizi, film ve müzik çalışmalarına devam etmektedir.

Şevval Sam haberleri

Şevval Sam, Şevval Sam biyografisi, Şevval Sam hayatı, Şevval Sam özgeçmişi, Şevval Sam hakkında, Şevval Sam doğum yeri
Şevval Sam fotoğraf, Şevval Sam video, Şevval Sam resim, Şevval Sam kimdir?, Şevval Sam kaç yaşında?, Şevval Sam nereli,
Şevval Sam memleketi

Haber bulunamadı

Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!