Tülin Şahin Biyografisi

Doğum tarihi: 13.Aralık.1980
Tülin Şahin kaç yaşında: 43
Kilo & Boy:
Burcu: Yay
Meslek: Model, Tasarımcı
Tülin Şahin doğum yeri: Odense, Danimarka

Tülin Şahin Kimdir?

Tanınmış model ve moda tasarımcısı olan Tülin Şahin, ABD’nin efsanevi mankeni Cindy Crawford’a olan benzerliği ile Türk ve global basında “Sivaslı Cindy” lakabı ile nam salmıştır.

13 Aralık 1980’de, bir Sivas asıllı Türk ailesinin kızı olarak Danimarka’nın Odense şehrinde dünyaya gelmiştir. Çocukluk yılları boyunca Danimarka’da yaşamış olan Tülin Şahin, bir gün 14 yaşındayken bir alışveriş merkezinde keşfedildi. Bu tesadüfi keşif sonucunda, 1998 yılında profesyonel bir manken olarak Paris’e yerleşmiştir.

Şahin, dikkat çekici görünümü ve yetenekleri ile ABD’li süper model Cindy Crawford’a benzetilmiş ve bu benzerlik nedeniyle “Sivaslı Cindy” olarak anılmıştır.

1999 yılında Türkiye’ye, Zeki Triko ile bir model anlaşması yapmak üzere geldi ve 2004 yılında popüler televizyon programı Acun Firarda’nın sunuculuğunu Acun Ilıcalı ile birlikte gerçekleştirdi.

Prestijli moda tasarımcısı Karl Lagerfeld, Şahin’i “Turkish Beauty/Türk Güzeli” olarak tanımlamıştır. İngilizce, Danca, İsveçce, Norveççe, Türkçe, Almanca ve Fransızca olmak üzere yedi dilde akıcı olan Şahin, 2005 yılında ünlü şef Mehmet Özer ile evlenmiş ve Mayıs 2017’de bu evlilik sonlanmıştır.

Tülin Şahin, Eylül 2018’den beri Portekizli iş adamı Pedro De Noronha ile birliktedir ve bu ilişki 16 Nisan 2019’da Lizbon, Portekiz’de evlilikle sonuçlanmıştır. Çiftin Siena Leyla adında bir kızları vardır, onu 4 Kasım 2019’da dünyaya getirmiştir.

Kariyerine model olarak devam ederken, Tülin Şahin 2001 yılında tulinsahin.com’u kurarak Türkiye’deki top modeller arasında bir ilki başarmıştır. 2008 yılı sonunda, kadınlara özel bir site olan Tuliss’i kurmuş ve marka danışmanlığı ve freelance moda editörlüğü görevlerini de üstlenmiştir. Ayrıca, diyet ve beslenme üzerine yazdığı Sırlar, Siz Hâlâ Diyet mi Yapıyorsunuz? ve Kral Prens ve Fakir adlı kitapları ile diyet yapmak isteyen kadınlara da hitap etmiştir.

Filmografi ve kitapları:

1999 – Gece Şahinleri (TV Filmi)
1996 – Tatlı Kaçıklar (Mary) (TV Dizisi)
1986 – Olacak O Kadar (Öğretmen) (TV Dizisi)

2015 – Her Daim Fit
2012 – Top Model Nasıl Olunur
2009 – Siz Hâlâ Diyet mi Yapıyorsunuz?
2009 – 81 İl 81 Ünlü 81 Yemek (Ciltli) (çoklu yazar gurubu)
2004 – Sırlar (Zayıflamak isteyen bayanlara yönelik beslenme ve diyet üzerine)
2002 – Kral Prens ve Fakir

Tülin Şahin haberleri

Tülin Şahin, Tülin Şahin biyografisi, Tülin Şahin hayatı, Tülin Şahin özgeçmişi, Tülin Şahin hakkında, Tülin Şahin doğum yeri
Tülin Şahin fotoğraf, Tülin Şahin video, Tülin Şahin resim, Tülin Şahin kimdir?, Tülin Şahin kaç yaşında?, Tülin Şahin nereli,
Tülin Şahin memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!