Berdan Mardini Biyografisi

Doğum tarihi: 05.Kasım.1978
Berdan Mardini kaç yaşında: 45
Kilo & Boy:
Burcu: Akrep
Meslek: Dizi Oyuncusu
Berdan Mardini doğum yeri: Diyarbakır

Berdan Mardini Kimdir?

Berdan Mardini, hem bir müzisyen hem de bir oyuncu olarak tanınıyor. Diyarbakır’da doğan Mardini, gerçek adı Engin Karademir olup, ailesi Mardin’in Yaylabaşı köyünden gelmektedir. Diyarbakır’da başladığı eğitimini, babasının işi sebebiyle farklı bölgelerde sürdürmüştür. İlkokulda başladığı şiir ve tiyatro etkinlikleri, müzik yeteneğinin keşfedilmesine olanak sağlamıştır.

Müziğe olan ilgisini arttıran bu dönemi, ailesinin İstanbul’a taşınması ve çalışmaya başlaması izlemiştir. Ancak Mardini, müzikle olan bağını koparmamış, aksine daha da geliştirmiştir. Kendini geliştiren Mardini, bir bar sahibinin yeteneğini fark etmesi üzerine sahne hayatına adım atmıştır.

Önce ailesinin bilgisi dışında sahne alan Mardini, daha sonrasında resmi olarak müzik kariyerine yönelmiştir. Babasının tekstil işinde çalışmayı bırakıp Bakırköy Prestij Bar’da çalışmaya başlamış, burada sahne almış ve birçok farklı teklifler almıştır. Kendisini daha da geliştirmek için nota ve solfej dersleri almıştır. Ancak konservatuvar sınavlarında başarılı olamamıştır. Bu durum onun müzik eğitimine devam etme kararlılığını etkilememiştir.

Müzik kariyerine devam eden Mardini, bir yandan da televizyon dünyasına adım atmış ve Acun Ilıcalı’nın Survivor 2023 sezonunda yer almıştır.

Berdan Mardini’nin bir oğlu Emre Dijvar (Karademir) Mardini (2010 doğumlu) ve Fatoş Yelliler ile evliliğinden Miran adında bir oğlunun yanı sıra 2014 doğumlu Ezmira adında bir kızı bulunmaktadır. Ancak 2021 yılında eşiyle anlaşmalı olarak boşanmıştır.

Bunun yanında Mardini’nin birden fazla albümü bulunmakta ve aynı zamanda birçok dizi ve filmde rol almıştır. Bu çalışmalardan özellikle not edilecek olanları; 2002 tarihli “Aman Aman”, 2018 tarihli “Nesrine”, ve 2022 tarihli “Vazgeç Gönlüm” albümleri ile 2016 tarihli “Kolpaçino 3. Devre” filmindeki rolü ve 2014 – 2015 tarihli “Sızı” adlı dizideki performansıdır.

Berdan Mardini haberleri

Berdan Mardini, Berdan Mardini biyografisi, Berdan Mardini hayatı, Berdan Mardini özgeçmişi, Berdan Mardini hakkında, Berdan Mardini doğum yeri
Berdan Mardini fotoğraf, Berdan Mardini video, Berdan Mardini resim, Berdan Mardini kimdir?, Berdan Mardini kaç yaşında?, Berdan Mardini nereli,
Berdan Mardini memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!