Can Yaman Biyografisi

Doğum tarihi: 08.Kasım.1989
Can Yaman kaç yaşında: 34
Kilo & Boy:
Burcu: Akrep
Meslek: Avukat, Dizi Oyuncusu
Can Yaman doğum yeri: Suadiye, İstanbul

Can Yaman Kimdir?

İngilizce, Almanca, Lazca ve İtalyanca bilen Can Yaman, oyunculuk eğitimlerini için sürekli olarak dersler alıyor. Türkiye’nin sevilen oyuncusu Can Yaman’ın “İnadına Aşk” adlı dizide Yalın Aras karakterini canlandırdı.

1989 yılında İstanbul Suadiye’da doğan Yaman, ailesinin tek çocuğu olup, babası Güven Yaman ve annesi ise Makedon ve Üsküp Priştinalı kökenlidir. Ailesi 5 yaşında iken ayrılan Yaman, ilk ve orta öğrenimini Bilfen Koleji’nde tamamladı. İtalyan Lisesi’ndeki lise eğitimi sonrasında Amerika, Ohio’da bir öğrenci değişim programına katıldı. Akabinde Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2012’de mezun oldu. Washington’da da bir değişim programı kapsamında hukuk dersleri aldı.

Üniversite mezuniyetinin ardından zorunlu bir staj yaptı ve 2014 yılında Pricewaterhouse Coopers’da yarı yıl kadar avukatlık yaptı.

Can Yaman, siyah saçlı, kahverengi gözleri olan bir oyuncu. Boyu 183 cm ve kilosu 70. Oyunculuğa sevdiklerinin tavsiyesi üzerine başlamış ve bu süreçte Cüneyt Sayıl’dan dersler almıştır.

Basketbol oynamaya, futbolla ilgilenmeye, Gitar, Piyano, Bateri, Masa Tenisi, Rafting, Badminton sporlarına merakı oldukça fazladır. Oyunculuk yeteneklerini geliştirmek için dans eğitimi almaya başladı.

2014 yılında, “Gönül İşleri” adlı dizide Bedir karakterine hayat verdi. Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç, Timuçin Esen, Sinem Kobal, Fırat Çelik, Sezai Aydın ile birlikte rol aldılar.

Yaman, 2015 yılında “İnadına Aşk” adlı dizide Açelya Topaloğlu ile birlikte başrol oynadı.

2016 yılında, Selen Soyder, Can Yaman, Cengiz Bozkurt, Altan Erkekli, Gül Onat, Bülent Şakrak, Mehtap Bayri, Deniz Oral ve Veysel Diker ile “Hangimiz Sevmedik” adlı dizide Tarık’ı canlandırdı.

Yaman’ın rol aldığı tiyatro oyunları arasında Rauf Altıntak’ın “Sahte Gelin”, Varlam Nikoladze’nin “Ay Işında Şamata”, Aykut Göker’in “Mavi”, “Haybeden Gerçek Üstü Konuşmalar” ve “Göcekler Göğerince” bulunmakta.

Dikkat çeken performansları arasında 2018 yapımı “Erkenci Kuş”, 2017 yapımı “Dolunay”, 2016 yapımı “Hangimiz Sevmedik”, 2015 yapımı “İnadına Aşk” ve 2014 yapımı “Gönül İşleri” bulunmakta.

Can Yaman haberleri

Can Yaman, Can Yaman biyografisi, Can Yaman hayatı, Can Yaman özgeçmişi, Can Yaman hakkında, Can Yaman doğum yeri
Can Yaman fotoğraf, Can Yaman video, Can Yaman resim, Can Yaman kimdir?, Can Yaman kaç yaşında?, Can Yaman nereli,
Can Yaman memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!