Defne Samyeli Biyografisi

Doğum tarihi: 01.Temmuz.1972
Defne Samyeli kaç yaşında: 51
Kilo & Boy:
Burcu: Yengeç
Meslek: Anchorman, Spiker,
Defne Samyeli doğum yeri: İstanbul

Defne Samyeli Kimdir?

Defne Samyeli, Türk televizyon ve radyo sunucusu, köşe yazarı, ve oyuncudur. 17 Mart 1972 tarihinde, Malatya asıllı bir ailede, İstanbul’da dünyaya geldi. Anası Sendegül ve babası Haluk Samyeli’nin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi fakat babası 13 yaşındayken vefat etti. Bir erkek kardeşi olan Samyeli, eğitimine Nişantaşı Anadolu Lisesi’nde devam etti ve üçüncülük ile mezun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde başladığı üniversite eğitimini, yatay geçiş yaptığı iş idaresi bölümünde tamamladı. 24 Nisan 1991’de İnter Star güzellik yarışmasında üçüncülük elde etti. Samyeli, aynı yıl İnter Star kanalında Ümit Aktan ile birlikte “İyi Günler Türkiye” programını sundu. Halk arasında tanınırlığı bu süreçte arttı.

Kanal D’nin ana haber bülteninde de sunuculuk yaptı. Aynı zamanda Milliyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Melih Kibar ile birlikte çıkardığı “Tek Başına” adlı albüm ile müzik dünyasına da adım attı.

Müzikal tiyatroda önemli isimlerden dersler aldı ve Türkiye’de birçok ünlü operacı tarafından mentorluk gördü. Kendini Broadway’de hayal eden Samyeli, birçok müzikal şovun şarkı ve librettolarını ezbere bilir.

2000 yılında rahim kanserine yakalanarak, tedavi gördü ve iyileşti. 2008’de Show TV’nin haber merkezi Ali Kırca ve ekibi tarafından yönetilmeye başlayınca işsiz kaldı.

29 Haziran 1995’te Eren Talu ile evlendi ve Deren ile Derin adında iki kızları oldu. 16 yıllık evliliğin ardından 2011’de boşandılar ve Samyeli daha sonra Emre Alkin ile nişanlandı.

2013’ten itibaren, televizyon dizilerinde de rol almaya başladı ve profesyonel oyunculuk eğitimine başladı. Ayrıca, 2015’te “Kurtlar Vadisi Pusu” adlı dizinin 9. sezonunda yer aldı.

Samyeli ayrıca kitap ve iki albüm çıkardı. Ayrıca köşe yazarlığının yanı sıra birçok TV programına ev sahipliği yaptı.

Defne Samyeli haberleri

Defne Samyeli, Defne Samyeli biyografisi, Defne Samyeli hayatı, Defne Samyeli özgeçmişi, Defne Samyeli hakkında, Defne Samyeli doğum yeri
Defne Samyeli fotoğraf, Defne Samyeli video, Defne Samyeli resim, Defne Samyeli kimdir?, Defne Samyeli kaç yaşında?, Defne Samyeli nereli,
Defne Samyeli memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!