Esra Bilgiç Biyografisi

Doğum tarihi: 14.Ekim.1992
Esra Bilgiç kaç yaşında: 31
Kilo & Boy:
Burcu: Terazi
Meslek: Dizi Oyuncusu
Esra Bilgiç doğum yeri: Ankara

Esra Bilgiç Kimdir?

Esra Bilgiç, Türkiyeli bir aktris ve manken olarak bilinir ve 14 Ekim 1992’de Ankara’da doğmuştur.

Bilgiç, hem Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji bölümünde hem de Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim gördü ve 177 cm boyunda.

Oyunculuk kariyerine “Diriliş: Ertuğrul Gazi” adlı televizyon dizisinde başladı, burada Engin Altan Düzyatan’ın eşi olan ve Ertuğrul Gazi’yi canlandıran Halime Hatun karakterini oynadı. Bu rol için at binme becerileri edinmek zorunda kaldı.

2014 yılında yayınlanan “Diriliş: Ertuğrul Gazi” dizisinde Esra Bilgiç, Halime Hatun karakterini canlandırdığı rolde tanındı. Ayrıca dizide Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi ünlü isimlerle birlikte çalışmıştır.

Bilgiç, 21 Ekim 2017’de Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ile evlendi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Beşiktaş kulüp Başkanı Fikret Orman, düğünde çiftin nikah şahitliğini yaptı.

Önemli Film ve Dizilerinden Biri:
2014 – 2017 – Diriliş: Ertuğrul Gazi (TV Dizisi, Halime Hatun karakteri)

Halime Hatun Kimdir?
Halime Hatun, Türkmen bir ailede doğmuş ve Ertuğrul Gazi’nin eşi ve Osman Bey’in annesi olarak bilinir. 1281 yılında hayatını kaybetti ve mezarı, eşi Ertuğrul Gazi’nin türbesinin bahçesinde bulunan Söğüt’tedir. Üç oğlu vardır: Gazi Sarı-Batı Savcı Bey (1288’de öldü), Gündüz Alp (1306’da öldü) ve Osman Gazi (1258-1326).

Esra Bilgiç haberleri

Esra Bilgiç, Esra Bilgiç biyografisi, Esra Bilgiç hayatı, Esra Bilgiç özgeçmişi, Esra Bilgiç hakkında, Esra Bilgiç doğum yeri
Esra Bilgiç fotoğraf, Esra Bilgiç video, Esra Bilgiç resim, Esra Bilgiç kimdir?, Esra Bilgiç kaç yaşında?, Esra Bilgiç nereli,
Esra Bilgiç memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!