Kıvanç Tatlıtuğ Biyografisi

Doğum tarihi: 27.Ekim.1983
Kıvanç Tatlıtuğ kaç yaşında: 40
Kilo & Boy:
Burcu: Akrep
Meslek: Sinema Oyuncusu, Dizi Oyuncusu, Basketbolcu
Kıvanç Tatlıtuğ doğum yeri: Adana

Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?

27 Ekim 1983 tarihinde Adana’da doğmuş olan dizi ve sinema oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ, ailesi birlikte 1997 yılında İstanbul’a yerleşmiştir. Ortaöğrenimini Yenice Özel Çağ Lisesi’nde tamamlamış olan Tatlıtuğ, İstanbul Kalamış Lisesi’nde eğitimin devam etmiştir. Babasının pastacılık yaptığı bilinmektedir. Kıvanç Tatlıtuğ’a basketbol sevgisini, Adana’da Fiskobirlik, Çukurova ve Tarsus Amerikan klüplerinde başladığı amatör kariyeri kazandırmıştır. İstanbul’a geldikten sonra bu kariyerini profesyonel bir seviyeye taşıyan Tatlıtuğ, Ülkerspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe basketbol kulüplerinde top koşturmuştur ancak bir sakatlık neticesinde basketbol kariyerine son vermiştir.

Mankenlik hayatına annesinin teşvik etmesiyle başlayan Kıvanç Tatlıtuğ, 2002 yılında Best Model yarışmasını kazanarak Türkiye birincisi olmuştur. Aynı yıl Best Model of the World yarışmasını kazanan Tatlıtuğ, 1.5 yıl Paris’te modellik yapmıştır.

2005 yılında Gümüş adlı diziyle çıkış yapan Tatlıtuğ, 2008 yılında Halid Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde rol almıştır. Aşk-ı Memnu dizisindeki performansıyla Altın Kelebek Ödülleri’nde “En iyi erkek oyuncu” ödülüne layık görülmüştür.

Tatlıtuğ ayrıca Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan’dan oyunculuk dersleri almıştır. Kendisinden 13 yaş büyük olan Meltem Cumbul ile bir ilişkisi olmuş ve bu ilişki 2009 yılında sona ermiştir.

2010 yılında “Ezel” dizisine katılmış ve “Sekiz” adlı yan karakteri canlandırmıştır. Kıvanç Tatlıtuğ, 2013 yılında Yılmaz Erdoğan’ın çektiği “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde de rol almış ve filmde veremli bir genci canlandırmıştır.

Kıvanç Tatlıtuğ, Başak Dizer ile 2016 Şubat ayında evlenmiştir ve ikilinin 2022 yılında Kurt Efe Tatlıtuğ adında bir oğulları olmuştur. Tatlıtuğ, 2023 yılında “Aile” adlı dizide ‘Aslan’ karakterine hayat verecektir.

Bu başarılı aktör, “Aşk-ı Memnu” ve “Kuzey Güney” gibi önemli projelerdeki performansıyla Altın Kelebek ödülü kazanmıştır. Ayrıca, Türk Sineması Ödülleri’nde “Kelebeğin Rüyası” filmiyle en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır.

Kıvanç Tatlıtuğ haberleri

Kıvanç Tatlıtuğ, Kıvanç Tatlıtuğ biyografisi, Kıvanç Tatlıtuğ hayatı, Kıvanç Tatlıtuğ özgeçmişi, Kıvanç Tatlıtuğ hakkında, Kıvanç Tatlıtuğ doğum yeri
Kıvanç Tatlıtuğ fotoğraf, Kıvanç Tatlıtuğ video, Kıvanç Tatlıtuğ resim, Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?, Kıvanç Tatlıtuğ kaç yaşında?, Kıvanç Tatlıtuğ nereli,
Kıvanç Tatlıtuğ memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!