Mine Tugay Biyografisi

Doğum tarihi: 28.Temmuz.1978
Mine Tugay kaç yaşında: 45
Kilo & Boy:
Burcu: Aslan
Meslek: Dizi Oyuncusu, Sinema Oyuncusu, Tiyatro Oyuncusu
Mine Tugay doğum yeri: Konya

Mine Tugay Kimdir?

Mine Tugay, 28 Temmuz 1978 tarihinde, babası Subay olan bir askeri görev yüzünden Konya’da dünyaya geldi. İstanbul Yeni Levent Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra 1997 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimine başladı. Ancak ‘disiplinsizlik’ sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı ve 1998’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’ne girdi. 2006’ya gelindiğinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde İleri Oyunculuk dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

Konservatuvar eğitimi sonrası 2002 yılında Semaver Kumpanya’da tiyatro oyunlarına dahil oldu. İlk deneyimi “On İkinci Gece” adlı oyunda oldu. Aynı yılın içerisinde “Gülbeyaz” dizisinde birçok tanınan oyuncu ile birlikte rol aldı.

Kariyerine çeşitlilik kazandırmak için birçok reklam filminde de yer aldı Mine Tugay. Bunlardan bazıları ‘Beko Plazma TV’, ‘Eti Çay Keyfi’, ‘Anadolu Bank’, ‘Bosch Çamaşır Makinası’, ve ‘Ecobella Home’ reklamları oldu.

2004’te “Aliye” adlı popüler dizide Defne karakterini canlandırdı ve Sanem Çelik, Halit Ergenç, Ayla Algan, Nejat İşler gibi tanınan isimlerle çalıştı. 2007 yılından itibaren Nağım Günleri’nde, Yılmaz Onay tarafından sahneleştirilen Nazım Hikmet oyunlarında gönüllü olarak yer alıyor.

2011 yılında Erdal Beşikçioğlu’nun liderlik ettiği “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” dizisinde Narkotik başkomiseri Suna rolünü oynadı ve 2013 yılında “Medcezir” dizisinde tekrar tanınan yüzlerle birlikte rol aldı. Aynı yıl içerisinde Dördüncüsü düzenlenen Antalya Televizyon Ödülleri’ni Engin Hepileri ile birlikte sundu.

2014’te Birol Güven, Yaşar Arak ve Caner Güler’in yazdığı “Kalp Hırsızı” adlı diziye Kenan Ece ve Selin Ortaçlı ile birlikte başrol olarak dahil oldu. 2015’te ise “Çilek Kokusu” adlı dizide Demet Özdemir, Yusuf Çim, Ekin Mert Daymaz, Mahir Günşiray, Uğur Demirpehlivan, Murat Başoğlu, Laçin Ceylan ile birlikte oynadı.

Kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. Bunlardan bazıları; 2008’de Sinepark Kısa Film Festivali- En İyi Kadın Oyuncu – Yoldaki Kedi, 2008’de VIII. LIONS Tiyatro Ödülleri – En İyi Kadın Oyuncu – Karatavuk ve 2009’da Afife Tiyatro Ödülleri – Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu – Karatavuk ödülleri oldu.

Mine Tugay, kariyeri boyunca birçok tiyatro oyunu ve dizi/filmlerde rol aldı. En tanınmışlarından birkaçını örnek vermek gerekirse; 2015’te “Çilek Kokusu”, 2014’te “Kalp Hırsızı” dizileri ve 2013’te “Medcezir” dizisi örnek verilebilir.

Mine Tugay haberleri

Mine Tugay, Mine Tugay biyografisi, Mine Tugay hayatı, Mine Tugay özgeçmişi, Mine Tugay hakkında, Mine Tugay doğum yeri
Mine Tugay fotoğraf, Mine Tugay video, Mine Tugay resim, Mine Tugay kimdir?, Mine Tugay kaç yaşında?, Mine Tugay nereli,
Mine Tugay memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!