Mine Tugay kimdir? Mine Tugay kaç yaşında, nereli?

Mine Tugay kimdir? Mine Tugay kaç yaşında, nereli? Ünlü Türk oyuncu Mine Tugay hakkında merak edilenler. Mine Tugay'ın yaşı, nereli olduğu ve kariyeri hakkında bilgiler.

mine tugay kimdir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mine Tugay kimdir? Mine Tugay kaç yaşında, nereli? Son zamanlarda, başarılı oyuncu Mine Tugay hakkında yapılan araştırmalar artmış durumda. Son haberlerin ardından izleyiciler, Mine Tugay’ın hayatını merak ediyorlar. Mine Tugay kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte cevapları merak edilen soruların…

MİNE TUGAY KİMDİR?

Mine Tugay, 28 Temmuz 1978’de Konya’da doğmuş Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur. Babası subay olduğu için Konya’da büyümüştür. Yeni Levent Lisesi’nden mezun olduktan sonra oyunculuk kariyerine Masal Gerçek Tiyatrosu’nda oynadığı Büyük Kulaklı Küçük Ayı adlı oyun ile başlamıştır. Aynı yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimine başlamıştır.

mine tugay kimdir 1

1998 yılında, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’ne kabul edilmiş, ancak Özge Özberk ve Özgü Namal gibi isimlerle birlikte “disiplinsizlik” iddiasıyla sınıfından uzaklaştırılmıştır. Konservatuvardan mezun olduktan sonra Semaver Kumpanya’da tiyatro oyunlarında sahne almaya başlamıştır.

Oyunculuk kariyerinde önemli dönemeçlerden biri 2003 yılında Işıl Kasapoğlu rejisiyle Onikinci Gece ve Kuşlar Meclisi oyunlarında rol almasıdır. Aynı yıl Gülbeyaz dizisinde yer almıştır. 2004 yılında Adı Aşk Olsun dizisi ve Gönül Yarası filmi ile ön plana çıkmıştır. Aynı yıl Semaver Kumpanya’da Mem ile Zin adlı oyunda oynamıştır.

mine tugay kimdir 2

Mine Tugay, reklam filmlerinde de yer almıştır. 2005 yılında Aşk Her Yaşta dizisi ile televizyona geri dönmüş ve Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

2006 yılında Yüksek Lisans’ını bitiren Tugay, bu dönemde Tiyatro Dot’ta Çok Uzak adlı oyunda Emre Koyuncuoğlu rejisiyle sahne almıştır. Ayrıca Gülpare ve Benden Baba Olmaz dizilerinde başrolde yer almıştır. TRT1’de yayınlanan Aynadaki Düşman dizisinde ve Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’nde de rol almıştır.

mine tugay kimdir 3

Mine Tugay, her yıl Geleneksel Nazım Günleri’nde Yılmaz Onay tarafından sahnelenen Nazım Hikmet oyunlarında gönüllü olarak rol almaktadır.

Kanal D’de yayınlanan Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin 3. sezonunda Bahar karakterini canlandırmıştır. 2013 Antalya Televizyon Ödülleri’ni Engin Hepileri ile birlikte sunmuştur. 2014’te Kalp Hırsızı dizisinde Kenan Ece ile başrolü paylaşmıştır. Medcezir dizisinin ilk sezonunda rol almıştır, ancak diziden ayrılmıştır.

Mine Tugay kimdir? Mine Tugay kaç yaşında, nereli?
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!