Nesrin Cavadzade Biyografisi

Doğum tarihi: 30.Temmuz.1982
Nesrin Cavadzade kaç yaşında: 41
Kilo & Boy:
Burcu: Aslan
Meslek: Dizi Oyuncusu, Sinema Oyuncusu
Nesrin Cavadzade doğum yeri: Bakü, Azerbaycan

Nesrin Cavadzade Kimdir?

Dalgalı bir yaşam yolculuğuna 30 Temmuz 1982’de Azerbaycan’ın Bakü kentinde doğarak başlayan Nesrin Cavadzade, 11 yaşında annesiyle İstanbul’a gelmiştir. Türkçeyi bilmiyor olsa da ilkokul dördüncü sınıfını Türkiye’de devam etmeye kararlı olan Nesrin, İstanbul’daki Cent Koleji’nde eğitimine başladı. Kısa süre içinde anadili olarak Türkçeyi öğrendi ve Şişli’deki Özel Bilgi Lisesi’ndeki ortaokul eğitimini tamamladı. Bu okulda tiyatronun büyüsüne kapılan Nesrin, Tiyatro Kolu’na katıldı ve “Türkmen Düğünü” adlı oyun ile sahne tozu yuttu. Kendi lise eğitimini Şişli Terakki Lisesi’nde sürdürdü ve burada da tiyatro sevgisi devam etti.

Nesrin Cavadzade, oyunculuk sevgisinin yansıması olarak Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde okudu ve beş sene içerisinde bu bölümden mezun oldu. Üniversite yıllarında beş adet kısa film çeken Nesrin, bu filmlerin ulusal ve uluslararası platformlarda ödüller kazanmasını sağladı. Bu ödüllerin içinde prestijli Berlin Film Festivali bulunmaktadır.

Üniversiteden sonra öncelikle “Yersiz Yurtsuz” adlı dizi ile televizyon dünyasına adım attı ve daha sonra “Dilber’in Sekiz Günü” adlı filmde rol aldı. Bu filmdeki performansı ile Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivalleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görüldü. “Samanyolu” adlı dizi ile televizyon kariyerine devam eden Nesrin, 2011’den itibaren “Al Yazmalım” adlı dizi ile ekranlara gelmeye devam etti.

Yine aynı yıl içinde “Güzel Günler Göreceğiz” ve “Yangın Var” adlı filmlerde başrol oynayan Nesrin, bu filmlerle birlikte çeşitli film festivallerinden “En İyi Kadın Oyuncu” ödülleri aldı.

Yıllar boyunca birçok dizi ve filmde yer alan Nesrin, “Kuzu” adlı film ile 51. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü. 2016 yılında “Kış Güneşi” adlı dizide yer alırken ve başrol oynadı.

Oyunculuk sevgisi dışında, Nesrin Cavadzade, günlük yaşantısında çay, ev yapımı reçeller, hamur işleri, spor yapma, müzik dinleme, dans etme, dergi okuma, hayvanlara özellikle kedilere ilgi duyuyor. Flamenco ve isyankar ruhları seven Nesrin, bir gün çekeceği uzun metrajlı filmin senaryosu üzerinde çalışmayı hayal ediyor.

Nesrin Cavadzade haberleri

Nesrin Cavadzade, Nesrin Cavadzade biyografisi, Nesrin Cavadzade hayatı, Nesrin Cavadzade özgeçmişi, Nesrin Cavadzade hakkında, Nesrin Cavadzade doğum yeri
Nesrin Cavadzade fotoğraf, Nesrin Cavadzade video, Nesrin Cavadzade resim, Nesrin Cavadzade kimdir?, Nesrin Cavadzade kaç yaşında?, Nesrin Cavadzade nereli,
Nesrin Cavadzade memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!