Özkan Uğur Biyografisi

Doğum tarihi: 17.Ekim.1953

Ölüm tarihi
Özkan Uğur kaç yaşında öldü: 70
Kilo & Boy:
Burcu: Terazi
Meslek: Müzisyen, Ses Sanatçısı, Sinema Oyuncusu, Tiyatro Oyuncusu
Özkan Uğur doğum yeri: İstanbul
Ölüm yeri: İstanbul

Özkan Uğur Kimdir?

Müzisyen, aktör, bas gitar sanatçısı ve perküsyonist olan Özkan Uğur, aynı zamanda Türkiye’de başarılı bir müzik ve oyunculuk kariyeri yürüten renkli bir sanatçıdır. Oyunculuk ve müzik kariyerini birlikte yürüten Uğur, kendisine özgü kişiliği, sempatiklik ve dinamik sahne performansları ile tanınır. Sahip olduğu Fender Jazz Bass, kendisine Barış Manço tarafından hediye edilmiştir.

1953 yılında dünyaya gelen Uğur, Reşat Nuri Güntekin İlkokulu’nda okurken mandolinle tanıştı ve Fenerbahçe Lisesi’nden mezun oldu. “Atomikler” adlı amatör bir müzik grubu kurdu ve lise yılları boyunca çok sayıda popüler şarkı çaldı. 1970 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda müzik hayatına başladı. Çocukken oyuncu olmak isteyen Uğur, bu durumu bir röportajında açıkladı ve müziğin hayatındaki önemini vurguladı.

Müzik kariyerine Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda başlayan Uğur, 1971’de Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in kurduğu Kaygısızlar grubuna katıldı ve burada profesyonel olarak basgitar çalmaya başladı. Kurtalan Ekspres, Ter gibi gruplarda da yer aldı ve Barış Manço’nun grubunda da çaldı. Edip Akbayram-Dostlar ve Seyhan Karabay-Kardaşlar gibi gruplarda da yer aldı. 1978’de Galip Boransu ve Cengiz Teoman ile Grup Karma’yı kurdu ve Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile birlikte MFÖ grubunu oluşturdu.

Uğur, 80’lerin büyük başarı kazandığı MFÖ’nün vazgeçilmez üyesi oldu ve 1988’de Arkadaşım Şeytan filmiyle ilk kez beyazperdede göründü. 1996’da ünlü film Eşkıya’da rol aldı ve birçok reklam filminde oynadı. 1997’de Karışık Pizza’nın soundtrack albümünde “Maksat Muhabbet Olsun” şarkısını seslendirdi.

Uğur, İkinci Bahar ve Yeter Anne gibi TV dizilerinde başarılı performanslar sergiledi ve Sinan Çetin’in yaptığı Komser Şekspir’de rol aldı. Cem Yılmaz’ın yönettiği G.O.R.A. filminde Garavel karakterini canlandırdı ve burada “Olduramadım” adlı şarkıyı seslendirdi.

Uğur, 1989’dan beri Aysun Aslan’la evli ve Alişan Uğur adında bir oğlu vardır. Müzik grubu MFÖ ile müzik çalışmalarını sürdürmekte, aynı zamanda basgitar ve perküsyon da çalmaktadır.

Özkan Uğur haberleri

Özkan Uğur, Özkan Uğur biyografisi, Özkan Uğur hayatı, Özkan Uğur özgeçmişi, Özkan Uğur hakkında, Özkan Uğur doğum yeri
Özkan Uğur fotoğraf, Özkan Uğur video, Özkan Uğur resim, Özkan Uğur kimdir?, Özkan Uğur kaç yaşında?, Özkan Uğur nereli,
Özkan Uğur memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!