Seda Sayan Biyografisi

Doğum tarihi: 30.Aralık.1961
Seda Sayan kaç yaşında: 62
Kilo & Boy:
Burcu: Oğlak
Meslek: Pop Şarkıcısı, Dizi Oyuncusu
Seda Sayan doğum yeri: İstanbul

Seda Sayan Kimdir?

Ses sanatçısı ve televizyon sunucusu Seda Sayan, 30 Aralık 1961’de İstanbul’da dünyaya geldi. Ancak, 2017 yılında mahkeme kararıyla doğum tarihi 30 Aralık 1962 olarak değiştirildi. Müzik kariyerine 1980’lerin başlarında başladı ve “Ah Geceler”, “Bebeğim”, “Ben Sana Demedim mi”, “Sensizliğe Yanarım” ve “Var mısın” gibi hit şarkılarla tanındı.

Uzun yıllar boyunca çeşitli TV dizilerinde rol aldı ve sabah saatlerinde kadınlar için yayınlanan bir TV programını sundu. Tamer Karadağlı ile birlikte başarısız bir dizi olan “Fedai”de oynadıktan sonra müzik çalışmalarına geri döndü. İbrahim Tatlıses ve Muazzez Abacı ile birlikte bir dönem televizyonda yarışma programı jüriliği yaptı.

1987 yılında evlendiği Rıdvan Kılıç ile 6 ay süren ilk evliliği sonrasında, 1990 yılında Sinan Engin ile evlendi ve bu evlilikten Oğulcan Engin adında bir oğlu oldu. 6 yıl süren bu evliliği sonlandırdıktan sonra, 1998 yılında Soner Yapcacık ile evlendi ancak bu evlilik de sona erdi. Daha sonrasında Mahsun Kırmızıgül ve Nihat Doğan dahil olmak üzere birçok kişiyle ilişkisi oldu. Nihat Doğan ile nişanı bozdu ve 2008 yılında 23 yaş küçük olan şarkıcı Onur Şan ile evlendi. Nikahlarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

Sayan, fakir bir ailede büyüdü ve küçük yaşlarda zorlu bir hayat yaşadı. İlkokul öğretmeni, ileride başarılı bir müzik kariyerine sahip olacağını öngördü ve onu bu alanda cesaretlendirdi. Ancak ekonomik durumları nedeniyle Sayan, o dönemde bu alanda adım atma fırsatı bulamadı. Ancak zamanla daha geniş imkanlara sahip oldu ve müzik ve oyunculuk kariyerini ilerletti. Unutulmayacak bir müzik efsanesine dönüşen Seda Sayan, ayrıca birçok reklam filminde de yer aldı ve 2016 yılında “Karagözlüm Ölesim Var” adlı şarkısının klibinde oynadı. 7 kez evlendi ve son evliliğini 2022 yılında müzisyen Çağlar Ökten ile yaptı.

Müzik kariyeri ve televizyon dünyasındaki başarılarıyla tanınmanın yanı sıra, Seda Sayan aynı zamanda popüler ses yarışması “O Ses Türkiye”nin jürisi olarak da görev yaptı. Ayrıca “Yemekteyiz” adlı televizyon programını sundu. Kariyeri boyunca birçok albüm çıkaran Seda Sayan, en başında 1985 yılında çıkardığı “Anılarım” albümü olmak üzere, kitlelere unutulmaz şarkılar sundu.

Seda Sayan haberleri

Seda Sayan, Seda Sayan biyografisi, Seda Sayan hayatı, Seda Sayan özgeçmişi, Seda Sayan hakkında, Seda Sayan doğum yeri
Seda Sayan fotoğraf, Seda Sayan video, Seda Sayan resim, Seda Sayan kimdir?, Seda Sayan kaç yaşında?, Seda Sayan nereli,
Seda Sayan memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!