Serkan Kaya Biyografisi

Doğum tarihi: 24.Temmuz.1978
Serkan Kaya kaç yaşında: 45
Kilo & Boy:
Burcu: Aslan
Meslek: Besteci, Şarkıcı, Söz yazarı
Serkan Kaya doğum yeri: Sivas

Serkan Kaya Kimdir?

Sivas’ta 24 Temmuz 1978’de dünyaya gelen Serkan Kaya, Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nden mezun oldu. Askerlik döneminde Ankara’da Armoni Mızıka Birliği’ne giren tek kişi oldu ve burada TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Yaşar Kader ile tanışma fırsatı buldu. Askerlikten sonra, bir arkadaşının ısrarı sayesinde tamamen müziğe yöneldi.

Müziğe başlangıç yaptığı 2000 yılında “Senden Sonra Ben” adlı ilk albümünü yaptı. Ancak bu albüm beklendiği ilgiyi görmedi. Bir süre Yalova ve Çınarcık’taki mekanlarda performans sergiledi ve sonrasında İstanbul’daki Etiler’de bir mekanda sahne aldı.

2001 yılında ilk albümü olan “Senden Sonra Ben”in ardından 2011’de ikinci albümü “Aşk Ne Demek Bilen Var Mı?” çıktı. 2015’te piyasaya sürdüğü üçüncü albümü “Gönül Bahçem” aldığı büyük ilgiyle uzun süre listelerin zirvesinde kaldı. Albümün “Kalakaldım” şarkısı ise, radyo ve televizyonlar başta olmak üzere çeşitli dijital platformlarda en çok dinlenen ve indirilen şarkı oldu.

Ayrıca Serkan Kaya, Temmuz 2013’te Ayşegül Kalfa ile evlenmiş olup, iki çocuğu vardır. Çağan (d.2013) ve Destan (d.2017) adlarında iki oğlu bulunmaktadır.

Çeşitli ödüllere sahip olan Kaya’nın kazandığı ödüller arasında, 2016’da 43. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Fantezi Müzik Erkek Solist, 2017’de 8. Quality Of Magazine Dergisi Ödülleri’nde En Quality Erkek Sanatçı ve aynı yıl 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Fantezi Müzik Erkek Solist ödülleri bulunuyor. 2018’de MGD 23. Altın Objektif Ödülleri’nde Yılın Arabesk Fantezi Erkek Yorumcusu ödülünü kazandı.

Kaya’nın discografisi 5 albüm ve 7 single’dan oluşuyor. Ayrıca, 2015 yılında “Bir Modern Habil Kabil Hikayesi” adlı filmde rol aldı.

Serkan Kaya haberleri

Serkan Kaya, Serkan Kaya biyografisi, Serkan Kaya hayatı, Serkan Kaya özgeçmişi, Serkan Kaya hakkında, Serkan Kaya doğum yeri
Serkan Kaya fotoğraf, Serkan Kaya video, Serkan Kaya resim, Serkan Kaya kimdir?, Serkan Kaya kaç yaşında?, Serkan Kaya nereli,
Serkan Kaya memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!