Simge Sağın Biyografisi

Doğum tarihi: 08.Ağustos.1981
Simge Sağın kaç yaşında: 42
Kilo & Boy:
Burcu: Aslan
Meslek: Şarkıcı
Simge Sağın doğum yeri: Şişli, İstanbul

Simge Sağın Kimdir?

8 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul, Şişli’de dünyaya gelen Simge Sağın, müzikal yeteneğini müzisyen bir baba tarafından miras alarak geliştirdi. 12 yaşından itibaren gitar çalmaya ve müzikal eserler oluşturmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünde eğitim almış ve eğitimi boyunca Alaeddin Yavaşca ve Selahattin İçli gibi isimlerin öğrencisi olmuştur.

Üniversite yıllarında popüler müzik alanında çalışmalara başlayan Simge Sağın, Zeynep Dizdar orkestrasında ilk profesyonel tecrübesini kazandı. Daha sonra Gülşen, Yaşar Günaçgün ve Serdar Ortaç ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdi.

2007 yılında Vahide Perçin, Talat Bulut ve İlhan Şeşen’in rol aldığı “Annem” adlı dizinin müziğinde Kıraç ile birlikte çalıştı. Aynı zamanda Süper FM’in jeneriği de dahil olmak üzere bir dizi müzik eserini seslendirdi.

Simge Sağın, 2011 yılında Erdem Kınay tarafından prodüktörlüğü üstlenilen “Yeni Çıktı” adlı ilk albümünü yayımladı. 2014 yılında ise kendi prodüktörlüğünde Bip Bip adlı ikinci albümünü çıkardı. Bu albüm, Doğan Music Company etiketiyle satışa sunuldu. Albümdeki “Bip Bip” adlı şarkıya çekilen video klip, YouTube’da 30 milyonun üzerinde görüntülenme aldı.

Simge Sağın, kendi şarkılarında genellikle dans-pop türlerini tercih ettiğini ve bu tercihinde Sezen Aksu’dan etkilendiğini belirtti. 2015’ten itibaren Türkiye’de dönem dönem en çok dinlenen sanatçılardan oldu.

2015 yılında Ozan Bayraşa prodüktörlüğünde yayımlanan ve Riff Cohen’in “Dans Mon Quartier” adlı şarkısının Türkçeleştirilmiş versiyonu olan “Miş Miş” ilk teklisi oldu ve bu şarkı Türkiye Resmi Listesi’nde 1 numaraya çıktı. 2016 yılında Sezen Aksu, Deniz Erten, Ersay Üner ve kendisinin beraber yazdıkları “Yankı” adlı ikinci teklisini yayımladı.

Özel hayatında Simge Sağın, 2014-2018 yılları arasında aranjör Ozan Bayraşa ile birlikte oldu ve 2020 yılından itibaren Aytaç Özgümüş ile birliktelik yaşadı. Ancak bu birlikteliklerini 2022 yılında sonlandırdılar.

2019 yılında Ozan Doğulu’nun 130 Bpm Kreşendo albümünde yer alan “Ne Zamandır” adlı şarkıyı seslendirdi.

Simge Sağın, kariyeri boyunca birçok albüm ve single çıkardı. Bunun yanı sıra TV dizisi ve sinema filmi projelerinde de yer aldı.

Simge Sağın haberleri

Simge Sağın, Simge Sağın biyografisi, Simge Sağın hayatı, Simge Sağın özgeçmişi, Simge Sağın hakkında, Simge Sağın doğum yeri
Simge Sağın fotoğraf, Simge Sağın video, Simge Sağın resim, Simge Sağın kimdir?, Simge Sağın kaç yaşında?, Simge Sağın nereli,
Simge Sağın memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!