Taylor Swift Biyografisi

Doğum tarihi: 13.Aralık.1989
Taylor Swift kaç yaşında: 34
Kilo & Boy:
Burcu: Yay
Meslek: Şarkıcı, Söz yazarı
Taylor Swift doğum yeri: Wyomissing, Pennsylvania, ABD

Taylor Swift Kimdir?

Taylor Alison Swift, Amerikalı country müzik sanatçısı, söz yazarı ve müzik aletleri banjo ile gitarı çalan yetenekli bir müzisyen, 13 Aralık 1989’da Pennsylvania’daki Wyomissing şehrinde Andrea Gardner ve Scott Kingsley Swift’in kızı olarak doğdu. Büyükannesinin opera şarkıcısı olmasından ve country-pop sanatçısı LeAnn Rimes’tan esinlenen Swift, henüz 10 yaşında yerel festivaller ve karaoke yarışmalarında sahne almayı sürdürdü. 11 yaşındayken ilk demo kasetini Nashville’deki çeşitli plak şirketlerine sunan ancak herhangi bir sonuç elde edemeyen Swift, bu süreçte “Lucky You” adlı şarkıyı yazmayı başardı. Tennessee’nin Hendersonville kasabasına taşınan Swift, 2008 yılında lisenin oradan mezun oldu ve ardından Nashville’ye taşınarak “The Bluebird Cafe” ‘de sahne almaya başladı.

Swift’in ilk albümü “Taylor Swift”, 24 Ekim 2006’da piyasaya sürüldü. Albümündeki çoğu şarkıyı Swift’in kendisi yazdığı ve 19 numaradan listelere giriş yaptı. İlk haftasında 61,000 kopya satan albümün başarısı, Swift’in 2006 Akademi Country Müzik Ödülleri’nde ve Good Morning America programında performans sergilemesine olanak sağladı. Swift, 15 Mayıs 2007’de Tim McGraw ile Academy of Country Music Awards’ta sahne aldı.

Yetenekli sanatçı, “Should’ve Said No”, “Teardrops On My Guitar” ve “Our Song” adlı hit şarkılarıyla country müzik listelerinde üst sıralarda yer aldı. 2006 yılında, Tim McGraw şarkısına adandığı müzik videosu ile Yılın En İyi Çıkış Yapan Country Video’su ödülünü kazandı.

Swift, ilk film deneyimini 2010 yılında “Valentine’s Day” adlı bir filmde gerçekleştirdi ve 52. Grammy Ödülleri’nde 8 adaylığı oldu. Üçüncü albümü “Speak Now” 25 Ekim 2010’da çıktı ve ilk haftasında 1,047,000 kopyayla “En çok satan albüm” unvanını da kazanmayı başardı.

Swift, 2009 yılında Forbes dergisi tarafından 18 milyon dolarlık servetiyle en güçlü ünlüler listesinde 69. sırada yer aldı. 2010’lu yıllarda 45 milyon dolarlık servetiyle listeyi 12. sıraya, 2011’de 7. sıraya çıkartı.

Albümleri:
2006: Taylor Swift
2008: Fearless
2010: Speak Now

Taylor Swift haberleri

Taylor Swift, Taylor Swift biyografisi, Taylor Swift hayatı, Taylor Swift özgeçmişi, Taylor Swift hakkında, Taylor Swift doğum yeri
Taylor Swift fotoğraf, Taylor Swift video, Taylor Swift resim, Taylor Swift kimdir?, Taylor Swift kaç yaşında?, Taylor Swift nereli,
Taylor Swift memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!