Yasemin Sakallıoğlu Biyografisi

yasemin sakallioglu

Doğum tarihi: 22 Nisan 1988
Yasemin Sakallıoğlu kaç yaşında: 36
Kilo & Boy: 74 & 1,63
Burcu: Boğa
Meslek: Oyuncu, Youtuber
Yasemin Sakallıoğlu doğum yeri: İstanbul

Yasemin Sakallıoğlu Kimdir?

Yasemin Sakallıoğlu, 22 Nisan 1988 tarihinde İstanbul’da doğdu. Ailesinin işi dolayısıyla küçük yaşta bir süreliğine Rize’ye gönderildi ve altı yaşına kadar ara ara Rize’de yaşadı. Daha sonra tekrar İstanbul’a döndü. İlkokulu Beykoz Çubuklu İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra lise eğitimini Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nde aldı.

Lise yıllarında tiyatroya ilgi duymaya başladı. Mezun olduktan sonra fırında tezgâhtarlık, çocuk bakıcılığı, mağazada satış elemanlığı ve bankacılık gibi farklı sektörlerde çalıştı. Bankacılık yaptığı sırada lise mezunlarının terfi alamayacağı bilgisini öğrendiğinde terfi alabilmek için açık öğretim fakültesinde “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” okumaya başladı.

Bu süreçte mesai arkadaşlarıyla bir tiyatro ekibi kurdu ve kendi yazdığı mesleki oyunları bankada arkadaşlarıyla sergilemeye başladı. Ancak bir gün bankadaki yöneticilerden biri ona “Burası konservatuar değil, senin yerin orası değil” şeklinde bir e-mail attı. Bu olayın ardından, bankacılık kariyerine son verip belediye tiyatrolarına girebilmek için istifa etti.

Ancak belediyede tanıdık bulamayınca tiyatro ekibine katılamadı. Başka bir banka için iş başvurusu yaparken, bir arkadaşının çektiği bir video Beykoz Dedeoğlu Parkı’nda tüm ana haberlerin gündemine oturdu ve ardından Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol almaya başladı. 28 yaşında İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’ne başladı. Ancak dizi, tiyatro ve okul arasında denge kurmak zor olduğu için okulu yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Eşi Burak Yırtar ile bir dizi setinde tanıştı ve yakın arkadaş oldular. Üç sezon boyunca Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol aldıktan sonra Jet Sosyete adlı dizide bir sezon boyunca Kumsal karakterini canlandırdı. Bu dönemde kendi karakterlerinden birine film yapma hayalini gerçekleştirmek için Zengo adlı filmin senaryosunu yazdı ve filmi için çalışmalara başladı.

06 Mart 2020 tarihinde Zengo adlı filmini izleyiciyle buluşturdu. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin setinde tanıştığı Burak Yırtar ile yakın arkadaşlıkları aşka dönüştü ve 10 Mart 2021’de evlendiler. Sahne performanslarından büyük keyif alan Sakallıoğlu, 16 Eylül 2021’de “Doğru Koca Nasıl Seçilir?” adlı gösterisiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi’nde stand-up yaparak Türkiye’de bir ilke imza attı.

Yasemin Sakallıoğlu haberleri.


Yasemin için Yapılan Aramalar

Yasemin Sakallıoğlu, Yasemin Sakallıoğlu biyografisi, Yasemin Sakallıoğlu hayatı, Yasemin Sakallıoğlu özgeçmişi, Yasemin Sakallıoğlu hakkında, Yasemin Sakallıoğlu doğum yeri, Yasemin Sakallıoğlu fotoğraf, Yasemin Sakallıoğlu video, Yasemin Sakallıoğlu resim, Yasemin Sakallıoğlu kimdir?, Yasemin Sakallıoğlu kaç yaşında?, Yasemin Sakallıoğlu nereli, Yasemin Sakallıoğlu memleketi

Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!