Yılmaz Erdoğan Biyografisi

Doğum tarihi: 04.Kasım.1967
Yılmaz Erdoğan kaç yaşında: 56
Kilo & Boy:
Burcu: Akrep
Meslek: Sinema Oyuncusu, Senarist, Yönetmen
Yılmaz Erdoğan doğum yeri: Hakkari, Türkiye

Yılmaz Erdoğan Kimdir?

Yılmaz Erdoğan, 1967 doğumlu yetenekler başta olmak üzere, aktörlük, senaryo yazarlığı ve yönetmenlik yapmaktadır. En popüler Türk filmlerinden biri olan “Vizontele”nin senaryosunu yazıp yönetmesi ve oyuncu kadrosunda yer almasıyla tanınan Erdoğan, ayrıca “Olacak O Kadar” ve “Umut Taksi” gibi dikkat çeken dizilerin senaristi olarak da tanınıyor. Bu prolifik sanatçının ismi, çeşitli önemli yapımlar ile film ve televizyon endüstrisinde yer alıyor ve bu güne kadar birçok ödül kazanmıştır.

4 Kasım 1968’de Hakkari’de doğan Erdoğan, çocukluğunu Ankara Aydınlıkevler’de geçirdi. İki kardeşi olan sanatçı, lise eğitimini Ankara Aydınlıkevler Lisesi’nde tamamladı. Ancak, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni kazanmasına rağmen, üniversite eğitimini yarıda bırakarak Ferhan Şensoy’un “Nöbetçi Tiyatro” kadrosuna katılmayı tercih etti. Burada hem oyunculuk hem de yazarlık yaptı ve 1988’de “Güldüşünürü Tiyatrosu”nu kurdu. Daha sonra kendi yazdığı ve yönettiği “Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo” adlı oyunu bu tiyatroda sergiledi.

Erdoğan, çeşitli oyunları yazarak sektörde kendini gösterdi. Yazdığı yapımlar arasında Levent Kırca’nın “Gereği Düşünüldü” oyunu, “Olacak O Kadar” dizisi ve Yasemin Yalçın’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” ve “Haşlama Taşlama” oyunları bulunuyor. Ayrıca doğaçlama komedi show’u Beşiktaş Kültür Merkezi Oyuncuları’nı (BKM) ortağı Necati Akpınar ile birlikte kurdu ve burada “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?”, “Otogargara”, “Cebimde Kelimeler”, “Bana Bir Şeyhler Oluyor” ve “Haybeden Gerçeküstü Aşk” gibi oyunları yazıp sahneledi.

Sanatçının ilk albümü olan ‘Kayıp Kentin Yakışıklısı’, 17 şiiri ve bir türküsü ile müzik marketlerdeki yerini aldı. Ayrıca müzik kasetinin yanı sıra, “Anladım” ve “Kayıp Kentin Yakışıklısı” adlı şiir kitapları, “Hüzünbaz Sevişmeler” adlı bir öykü kitabı ve “Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar” ile “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı eserler yazmıştır.

Erdoğan, sinema dünyasına “Vizontele” filmi ile adım attı ve hem filmde rol aldı hem de filmin senaryosunu yazdı ve yönetti. Vizontele, 2000 yılında vizyona girdikten sonra en çok izlenen Türk filmi olmuştur. Vizontele’nin devamı olan “Vizontele Tuuba”da aynı rolleri üstlenen Erdoğan, 2003 tarihli bu filmle de büyük bir başarıya ulaştı.

Erdoğan, popüler dizi “Bir Demet Tiyatro”nun senaristi olup, aynı zamanda “Mükremin” karakterini oynadı ve başrollerini Demet Akbağ ile paylaştı. Erdoğan ayrıca 2005 yılında vizyona giren “Organize İşler” filminin hem senaristi hem de yönetmeni oldu ve filmin başrolünde yer aldı.

Erdoğan, 3 Nisan 2013 tarihinde Türkiye’nin barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden seçildi. 2013 yılında ise yönettiği ve başrolünde oynadığı “Kelebeğin Rüyası” filmi yayınlandı ve bu filmde başrolü Kıvanç Tatlıtuğ ile paylaştı.

Erdoğan, iki kez evlendi. İlk evliliği 1993 yılında Sanem Oktar ile oldu ve bu evlilikten bir kızı oldu, ancak 1998 yılında boşandılar. İkinci evliliği 9 Ağustos 2006’da Belçim Bilgin ile oldu ve bu evlilikten Rodin Nazım adında bir çocukları oldu. 2016 yılında İstanbul’dan ayrılarak Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bir köyde yaşamaya başladılar.

Erdoğan, “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” oyunuyla 1999 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü ve 2001 Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Kelebeğin Rüyası filmi ile de birçok ödüle layık görüldü.

Yılmaz Erdoğan haberleri

Yılmaz Erdoğan, Yılmaz Erdoğan biyografisi, Yılmaz Erdoğan hayatı, Yılmaz Erdoğan özgeçmişi, Yılmaz Erdoğan hakkında, Yılmaz Erdoğan doğum yeri
Yılmaz Erdoğan fotoğraf, Yılmaz Erdoğan video, Yılmaz Erdoğan resim, Yılmaz Erdoğan kimdir?, Yılmaz Erdoğan kaç yaşında?, Yılmaz Erdoğan nereli,
Yılmaz Erdoğan memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!