Zara Biyografisi

Doğum tarihi: 15.Ocak.1976
Zara kaç yaşında: 47
Kilo & Boy:
Burcu: Oğlak
Meslek: Şarkıcı
Zara doğum yeri: İstanbul

Zara Kimdir?

Zara, gerçek ismi Neşe Yılmaz olan Türk Halk Müziği sanatçısı, 15 Ocak 1976’da İstanbul’da dünyaya geldi. Üsküdar’da çocukluğunu geçiren Zara, aslen Adıyaman Kâhta’lıdır. Babası Kemal, annesi ise Hatice’dir. Bahar ve Mesut isimlerinde iki kardeşi bulunmaktadır. İlk öğrenimine Sosyal Meskenler İlkokulu’nda başladı ve Üsküdar Cumhuriyet Lisesi’nden mezun oldu. Üst eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Eğitim Bölümünde tamamladı. Çocuk yaşlarda Neşecik ismiyle sekiz albüm çıkardı. Daha sonra ismini Neşe Zara Yılmaz olarak değiştirdi.

Zara, 1991 yılında düzenlenen Milliyet Gazetesi’nin lise öğrencileri arasında yaptığı Müzik ve Halk Oyunları yarışmasında “Türk Halk Müziği Kız Solist” dalında Türkiye birincisi oldu ve bu başarısını 1993 yılında da sürdürdü. 1996 yılında, Türkiye Radyo ve Televizyonu’nun (TRT) “Yetişmiş Ses Sanatçısı” sınavını kazanarak profesyonel olarak bu kurumda “TRT Türk Halk Müziği Akitli Ses Sanatçısı” olarak çalışmaya başladı.

1997 yılında, Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Yunus Emre Müzikali”nde solist olarak görev alan Zara, Yunus Emre’nin sevdiği kız Amber karakterini canlandırdı. Konservatuar eğitimine başlamadan önce, amatör olarak Türk Sanat Müziği ve Batı Müziği tarzlarında birçok konser vermişti.

1998 yılında ilk albümü “AVUNTU”‘yı yayımladı. Bu albümle Magazin Gazetecileri Derneği’nin “Yılın Umut Veren Kadın Sanatçısı” ödülünü aldı. Ayrıca Kral TV, MGD gibi saygın organizasyonların ödüllerini de kazanan Zara, dört yıl üst üste (2000, 2001, 2002, 2003) “En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı” Altın Kelebek ödüllerini aldı.

2007 yılında kendi müzik şirketi “ZR Müzik”i kurdu. 2009-2011 yılları arasında Oktay Kaynarca ile birlikte sunucu olarak görev aldığı Salı Sefası adlı müzik-eğlence programı, tv8 kanalında yayınlandı. Ayrıca sinema filmleri “Eylül Fırtınası” ve “Deli Yürek-Boomerang Cehennemi”nde de oyunculuk yaptı.

TRT’de “Zamanı Geldi” isimli programı sundu ve ATV’de “Tanrı Misafiri” adlı sahur programında ünlü konukların evlerinden canlı yayın yaptı. “Türkünü Söyle” yarışmasında jüri üyesi olarak görev alan Zara, yine 13 mart 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki ile evlendi ve bu evlilikten 2013’te Dila adında bir kızları oldu. 13 Temmuz 2016 tarihinde boşandılar.

Zara haberleri

Zara, Zara biyografisi, Zara hayatı, Zara özgeçmişi, Zara hakkında, Zara doğum yeri
Zara fotoğraf, Zara video, Zara resim, Zara kimdir?, Zara kaç yaşında?, Zara nereli,
Zara memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!