Derya Alabora Biyografisi

Doğum tarihi: 19.Ağustos.1959
Derya Alabora kaç yaşında: 64
Kilo & Boy:
Burcu: Aslan
Meslek: Tiyatro Oyuncusu, Sinema Oyuncusu, Dizi Oyuncusu
Derya Alabora doğum yeri: İstanbul

Derya Alabora Kimdir?

Derya Alabora, kamera karşısına çıkmış olan sayısız ödüllü yapımında içinde bulunduğu Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.

Onun hayat hikayesi, 19 Ağustos 1959 tarihinde İstanbul’da başlamıştır. Annesi Türkan Harupçu ve babası Nazım Harupçu olan Alabora, “ikinci annesi” olarak kabul ettiği teyzesinden “Alabora” soyadını alır. Sanat eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi’nin Tiyatro Bölümü’nde tamamladıktan sonra Bursa Devlet Tiyatrosu’na geçer. Bir süre burada geçtikten sonra özel tiyatrolara yönelir ve çok sayıda oyunda yer alır. Bu süre içerisinde Ali Poyrazoğlu ile çalışma fırsatı bulur ve Tiyatro Grup’un kurucu kadrosunda olur, DOT ve garajistanbul tiyatrolarında sahne alır.

İlk sinema deneyimini 1987 yılında Bir Kırık Bebek adlı film ile yaşayan Alabora, kariyerinde dönüm noktası olan bir olayı ise 1998’de yönetmen Çağan Irmak’ın çıkış yaptığı kısa film Bana Old and Wise’ı Çal’da Erkan Can ile yaşar.

Zeki Demirkubuz’un Masumiyet filmi ile sinema kariyerinin zirvesine çıkar ve canlandırdığı Uğur karakteri ile çok sayıda ödül kazanır. Birçok başarılı sinema filminde yer alır ve aralarında Salkım Hanımın Taneleri, Yengeç Sepeti, Ademin Trenleri’nin de bulunduğu bu yapımlarla ününü pekiştirir. Televizyon izleyicilerinin kalbine de 1996-2001 yılları arasında yayınlanan Şaşıfelek Çıkmazı ve 2009-2010 yılları arasında yayınlanan gençlik dizisi ES-ES ile yer eder.

Hayvan ve insan hakları, düşünce özgürlüğü gibi konularda aktif olarak çalışmalar yapan Alabora, 2009 yılında, hayvan haklarının korunması konulu kısa film Ezber’de de yer alır.

1983 yılından beri kendisi gibi oyuncu olan Uğur Yücel ile evli olan Alabora’nın bu evlilikten Can adında bir çocuğu vardır.

Kariyeri boyunca birçok tiyatro oyunu ve sinema filmi performansını sergileyen Alabora, çeşitli ödüllere layık görülmüştür. Bunlar arasında; Bir Kırık Bebek ve Yengeç Sepeti filmlerindeki performansı ile Ankara Film Şenliği’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü, Masumiyet filmi ile En İyi Kadın Oyuncu ödülü ve Adem’in Trenleri filmi ile Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü bulunmaktadır.

Derya Alabora haberleri

Derya Alabora, Derya Alabora biyografisi, Derya Alabora hayatı, Derya Alabora özgeçmişi, Derya Alabora hakkında, Derya Alabora doğum yeri
Derya Alabora fotoğraf, Derya Alabora video, Derya Alabora resim, Derya Alabora kimdir?, Derya Alabora kaç yaşında?, Derya Alabora nereli,
Derya Alabora memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!