Gazzeli Aboud, İsrail saldırılarını alaycı bir üslupla anlattığı videolarla sosyal medyayı salladı!

gazzeli aboud un isr
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Gazzeli “Aboud” lakaplı Abdurrahman Battah, İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi’nde yaşanan dramı, sosyal medyada “esprili” ve “alaycı” bir üslupla aktaran bir sosyal medya fenomeni haline geldi. Instagram’da takipçi sayısı kısa sürede 2 milyondan fazla olan Aboud, Gazze halkının yaşadığı trajediyi ve zorlu şartları kendi tarzıyla anlatıyor. Gazze’deki son gelişmeleri takipçilerine aktardığı videolarında, İsrail’in Gazze Şeridi’ni bombalamasını alaycı bir üslupla belgeleyen Aboud, aynı zamanda yıkılmış binalar arasından cesetlerin çıkarılma anlarını da bir muhabir edasıyla paylaşıyor.

Aboud, evinin terasından uçak seslerinin arasında bir video yayınlıyor ve esprili bir şekilde şunları söylüyor: “Sabah sabah uyandırılınca (saldırılarla) alarm kuracak halimiz yoktu. Uçak sesleriyle uyandım, heyecanlandım (gülerek). Bu gerçekten de ilginç bir şey. Çünkü burası bir savaş alanı. Terastayken lüks bir ortam gibi hissediyorum.” Aboud, İsrail’in esir aldığı Gazze halkının durumunu da espriyle anlatıyor: “Devamlı olarak esirlerimizi düşünüyoruz. İhtiyaçları ne acaba? Biz 200 kişiyiz, onlara ne yedirmeliyiz? Döner mi alalım, hamburger mi? Onlara bir menü hazırlayıp kendileri seçsinler mi? Mesela, zahterli döner, peynir, ful (Arap yemeği).”

Aboud ayrıca Gazze’deki İsrail bombalarının neden olduğu yıkımı da takipçileriyle aynı esprili üslupla paylaşıyor. Bu olaylarla ilgili videoları sosyal medyada büyük ilgi görüyor ve insanların dikkatini çekiyor. Gazzeli genç, zor durumda olan Gazze halkını farklı bir bakış açısıyla anlatarak, insanların biraz olsun gülümsemesini sağlıyor ve farkındalık yaratıyor. Aboud’un sosyal medyadaki başarısı, Gazze’deki dramı daha geniş bir kitleye duyurmasını sağlıyor ve insanları düşünmeye teşvik ediyor.

Gazzeli Aboud, İsrail saldırılarını alaycı bir üslupla anlattığı videolarla sosyal medyayı salladı!
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!