Gönül Yazar kimdir, kaç yaşında? Gönül Yazar nereli?

Gönül Yazar kimdir, kaç yaşında? Gönül Yazar nereli? sorularının cevabı bu haberimizde. #gönülyazar #nereli #kimdir

gonul yazar kimdir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şarkıcı Gönül Yazar‘ın kim olduğu, yaşının kaç olduğu ve nereli olduğu araştırılıyor. Türk sanat müziği şarkıcısı ve sinema oyuncusu olan Gönül Yazar, sağlık sorunlarıyla gündeme geliyor. Peki, Gönül Yazar kimdir, kaç yaşında? Gönül Yazar nereli?

GÖNÜL YAZAR KİMDİR?

Gönül Yazar, 12 Ağustos 1942’de İzmir’de doğdu ve Türk müzik tarihinde uzun soluklu bir kariyere sahip olan isimlerden biridir. Profesyonel müzik hayatına 1954 yılında başladı ve TRT Ankara Radyosu’nun önemli ses sanatçılarından biri haline geldi. İlk kaydı 1962’de bir 78’lik plağın yayınlanmasıyla gerçekleşti.

Sanat yaşamına 22 yaşında başlayan Gönül Yazar, Ege Ses Kraliçesi Yarışması’nda birinci seçilerek adını duyurdu. Ankara Radyosu’nda Necdet Yazar ile evlenip giren sanatçı, Fahri Kopuz ve Suphi Ziya Özbekkan gibi önemli hocalardan eğitim aldı. İstanbul sahnelerine transfer olduktan sonra da her zaman sevilen bir sanatçı olarak kariyerine devam etti. 1962’de yayınladığı “Bak Bir Varmış/Takamadım Başıma Yıldızlardan Tacımı” adlı 78’liği ilk kaydı olarak öne çıktı. Ardından birçok plak ve albüm çalışmasıyla başarısını sürdürdü.

Gönül yazar nereli

Tiyatro sahnesinde de yer alan Gönül Yazar, “Papazlar Trafiği” adlı bir İngiliz piyesinde Gülriz Sururi ve Adile Naşit gibi büyük ustalarla birlikte rol aldı. Sinema kariyerinde ise “Taş Bebek” filmiyle büyük bir çıkış yakaladı ve bu filmle “Taş Bebek” lakabı ona eşlik etti. Pop müzik tarzında da etkili olan sanatçı, birçok plak ve programıyla izleyicilerden büyük ilgi gördü. 1979 ve 1989 yıllarında yayınladığı albümleri de büyük beğeni topladı.

GÖNÜL YAZAR KAÇ YAŞINDA?

12 Ağustos 1942 de dünyaya gelen Gönül Yazar 2024 yılı itibariyle 72 yaşındadır.

GÖNÜL YAZAR NERELİ?

Gönül Yazar 12 Ağustos 1942 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Gönül Yazar’ın memleketi İzmir’dir.

Gönül Yazar kimdir, kaç yaşında? Gönül Yazar nereli?
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!