Haluk Levent’ten Erzincan’daki göçük faciasıyla ilgili konuştu: Bir işçi kendi imkanlarıyla kurtuldu

Erzincan'da bir altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi göçük altında kaldı. Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, bir işçinin kendi çabalarıyla kurtulduğunu duyurdu. Bilgiye göre hala 9 işçi göçük altında. #ErzincanGöçük #İşSağlığıVeGüvenliği #HalukLevent

haluk levent ten erz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyünde faaliyet gösteren altın maden sahasında meydana gelen büyük çaplı toprak kayması sonucu 9 işçinin göçük altında kalması, tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Bu felaket haberi duyan ve Ahbap Derneği’nin kurucusu olan tanınmış sanatçı Haluk Levent, sosyal medya üzerinden bu durumu ele alarak bir işçinin felaketten kendi çabalarıyla nasıl kurtulduğunu kamuoyuna duyurdu.

Haluk Levent, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ahbablar bana bildirdi: İhsak Demir isimli işçi kardeşimiz göçük altından kendi gücü ile çıkmayı başarmış. O şu an hastanede tedavi görüyor. Umarım diğer işçi arkadaşlarını da sağlıkla kurtarabiliriz. Bilgiye göre göçük altında hala 9 kişi bulunmakta” yorumunu kullanıcılara aktardı.

Olayın yaşandığı Çöpler köyünde yer alan altın madeni sahasında öğle saatlerinde meydana gelen toprak kayması hemen ihbar edildi ve bölgeye birçok arama kurtarma ekibi gönderildi. Olayla ilgili olarak bir canlı yayına katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, madende toplamda 667 işçinin çalıştığını ve henüz 9 kişiye ulaşılamadığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, canlı yayında ayrıca kurtarma çalışmalarında 400 kişilik bir ekibin görev aldığını ifade etti.

Konu hakkında resmi bir açıklama yapan AFAD ise, “Erzincan İliç’te bulunan bir maden sahasında toprak kayması meydana gelmiştir ve göçük altında vatandaşlarımız var. İlgili madene Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli’den AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Durumu yakından takip etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Haluk Levent’ten Erzincan’daki göçük faciasıyla ilgili konuştu: Bir işçi kendi imkanlarıyla kurtuldu
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!