Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Belediye Başkanı olma yolunda!

httpswww.magazink 229
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gani Rüzgar Şavata, bağımsız belediye başkan adayı olarak Esenyurt’ta adaylığını ilan etti. “Ben Esenyurdum” sloganıyla, ilçeye afişler hazırlayan Şavata, seçim çalışmalarına hızla başladı. İlk destek geçmişi de siyasete dayanan, Safranbolu Belediye Başkan adayı olan İyi Parti’den temayüz etmiş Hakan Peker’den geldi. Şavata’ya ilk kutlamayı yapan ünlü isim oldu.

Gani Rüzgar Şavata, bilindiği üzere tanınmış bir yapımcı olup çeşitli filme imza atmıştır. Ancak özellikle Ahmet Kaya hakkında çektiği filmiyle sadece 100 bin izlenme alarak beklediği ilgiyi bulamamıştır. Bu deneyiminden sonra İstanbul’un Esenyurt ilçesinden bağımsız bir belediye başkan adayı olarak politikaya atılmaya karar verdi.

Şavata, adaylık ile ilgili görüşlerini, “in,dil,ırk gözetmeksizin kardeşçesine. Kavganın biçimi ne olursa olsun,mutlaka barış umudu vardır. Bizi et ve tırnak görenler tırnak uzadıkça attılar. Oysa biz et ve kemiğiz diyenlerdenim. Beni adalet terazisinin herhangi bir kefesine koysanız dahi kabul edemem. Ben ancak bu terezinin ibresi olurum ” şeklinde açıkladı.

Hakan Peker, bağımsız belediye başkan adayı olan bu tanınmış yönetmeni ilk kutlayan kişi oldu. Şavata, daha önce 2009 yılında Saadet Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı ve 2011 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, BDP’nin desteklediği bir bağımsız aday olarak Malatya’dan aday oldu, fakat seçilemedi.

Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Belediye Başkanı olma yolunda!
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!