Cem Yılmaz Biyografisi

Doğum tarihi: 23.Nisan.1973
Cem Yılmaz kaç yaşında: 50
Kilo & Boy:
Burcu: Boğa
Meslek: Sinema Oyuncusu, Komedyen
Cem Yılmaz doğum yeri: İstanbul

Cem Yılmaz Kimdir?

Cem Yılmaz, Türkiye’nin önde gelen komedyenlerinden biridir aynı zamanda bir sinema oyuncusu, yönetmen ve karikatüristtir. Cem Yılmaz, 23 Nisan 1973’te İstanbul’un tarihi semtlerinden biri olan Kocamustafapaşa’da dünyaya geldi. Sivaslı bir aileden gelmektedir ve iki kardeşi vardır: bir abi (Can) ve bir kız kardeşi (Özge). İlkokul dördüncü sınıftayken ailesi Bahçelievler’e taşındı ve burada Kazım Karabekir Ortaokulu’nda eğitim gördü. Lise eğitiminiyse Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde tamamladı.

İki iş dünyasının içinde yer aldığı Cem Yılmaz, üniversite eğitimi alırken Leman dergisinde karikatür çizerek mizah dergisindeki ilk adımlarını attı. İlk kez 1995 Ağustosunda sahneye çıkan Cem Yılmaz, binlerce insanı güldüren gösterileri ile tanındı ve popülerliği Türkiye sınırlarını aşıp, Avrupa ve Amerika’da da sahne aldı.

Cem Yılmaz’ın çizimleri “Karikatürler” adlı kitapta toplandı ve ilk sinema deneyimini 1998’de “Herşey Çok Güzel Olacak” filminde başrolü paylaştı. Film, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da büyük ilgi gördü.

Cem Yılmaz, aynı zamanda bir dizi reklam filminde de yer aldı ve iki kez Kristal Elma ödülü kazandı. TV’de yayınlanan gösterileri “Gösteri” olarak tanımlandı.

Standup kariyerine ilaveten, Yılmaz’ın askerlik hizmetini tamamlaması 2001 yılına denk geldi. 2004’te büyük sinema hiti olan G.O.R.A. filmi ile büyük bir başarı yakalayan Yılmaz, yapımcılarla yaşanan sorunlar nedeniyle film gösterimine gecikmek durumunda kalmıştı.

Yılmaz, 2007 yılında “CMYLMZ Fikir Sanat” adlı medya üretim şirketini kurmuştur ve burada bir dizi role bürünmüştür: senarist, oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak.

Bir diğer göstergesi olarak, Cem Yılmaz 2011 yılında Türkiye’nin en çok vergi ödeyen insanları listesine 71. sıradan girdi.

Yılmaz, 2012’de Ahu Yağtu ile evlendi ve çiftin Kemal adında bir oğulları oldu, ancak çiftin evliliği uzun ömürlü olmadı ve 2013’te boşandılar.

Son yıllarda Yılmaz, televizyon ve sinema projelerine daha fazla odaklanmıştır ve 2016 yılında “İftarlık Gazoz” filminde başrolü oynamıştır. Bu film Yılmaz’a “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandırdı.

Cem Yılmaz haberleri

Cem Yılmaz, Cem Yılmaz biyografisi, Cem Yılmaz hayatı, Cem Yılmaz özgeçmişi, Cem Yılmaz hakkında, Cem Yılmaz doğum yeri
Cem Yılmaz fotoğraf, Cem Yılmaz video, Cem Yılmaz resim, Cem Yılmaz kimdir?, Cem Yılmaz kaç yaşında?, Cem Yılmaz nereli,
Cem Yılmaz memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!