Erdal Beşikçioğlu Biyografisi

Doğum tarihi: 05.Ocak.1970
Erdal Beşikçioğlu kaç yaşında: 53
Kilo & Boy:
Burcu: Oğlak
Meslek: Dizi Oyuncusu, Sinema Oyuncusu, Tiyatro Oyuncusu
Erdal Beşikçioğlu doğum yeri: Ankara

Erdal Beşikçioğlu Kimdir?

Ünyeli bir memurun ve Ankaralı Arnavut bir annenin ilk çocuğu olarak, Erdal Beşikçioğlu 5 Ocak 1970 tarihinde Ankara’da doğdu. Babasının Vakıflar Bankası’nda yönetici olması sebebiyle çeşitli yerlerde eğitim aldı. İlköğrenimine Ankara’da başlayan Beşikçioğlu, daha sonra Kayseri ve İzmir’de eğitimine devam etti. Lise öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji ve İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde tamamladıktan sonra, lise diplomasını Ankara’da aldı. Beşikçioğlu’nun Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın yeğeni olduğunu belirtmekte fayda var.

Beşikçioğlu, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na kayıt oldu ve burada “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladı. Beşikçioğlu, 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda müdür vekilliği görevini üstlendi ve sonrasında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görevine devam etti.

2012 yılında Cer Modern bünyesinde StüdyoCer’i kurdu ve burada George Orwell’in “Hayvan Çiftliği” adlı oyunun sahne ve yönetmenlik görevlerini üstlendi. Beşikçioğlu, Devlet Tiyatroları’ndan emekli olduktan sonra, oyuncu eşi Elvin Beşikçioğlu ile birlikte 2013 yılında Tatbikat Sahnesi’ni kurdu.

Erdal Beşikçioğlu ve Elvin Beşikçioğlu 1991’den beri evli olup, çiftin “Derin” (d.2001) ve “Ömer” (d.2012) adında iki çocukları bulunmaktadır.

Beşikçioğlu, Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından uyarlanan ve Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Başpınar Köprüsü’nün yapılması için büyük çabalar harcadığı bir dizide 2006 – 2008 yılları arasında Recep Yazıcıoğlu karakterini canlandırdı.

2014 yılında “Kod Adı Reaksiyon” adlı dizide başrol oynadı ve Erdal Beşikçioğlu, İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci ve Yurdaer Okur gibi isimlerle birlikte sahne aldı.

4 Mart 2022 tarihinde vizyona giren Bergen adlı filmde, Farah Zeynep Abdullah Bergen karakterini canlandırırken Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran, Nergis Öztürk, Şebnem Sönmez, Ahmet Kayakesen, Arif Pişkin ve Suzan Kardeş gibi isimlerle birlikte rol aldı. Film, Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt’ın senaryosunu yazdığı ve Mehmet Binay ve Caner Alper’in yönetmenlik yaptığı bir yapımdır.

Beşikçioğlu, birçok tiyatro oyununda hem yönetmenlik hem de oyunculuk yapmıştır. Ayrıca birçok film ve dizide rol almıştır. Kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış olan Beşikçioğlu, en son 2017 yılında Yeni Tiyatro Dergisi 5. Emek ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” ödülünü kazanmıştır.

Erdal Beşikçioğlu haberleri

Erdal Beşikçioğlu, Erdal Beşikçioğlu biyografisi, Erdal Beşikçioğlu hayatı, Erdal Beşikçioğlu özgeçmişi, Erdal Beşikçioğlu hakkında, Erdal Beşikçioğlu doğum yeri
Erdal Beşikçioğlu fotoğraf, Erdal Beşikçioğlu video, Erdal Beşikçioğlu resim, Erdal Beşikçioğlu kimdir?, Erdal Beşikçioğlu kaç yaşında?, Erdal Beşikçioğlu nereli,
Erdal Beşikçioğlu memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!