Usta yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu hayatını kaybetti

Türk sinemasının büyük ismi Türker İnanoğlu'nun, 87 yaşında hayatını kaybettiğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. İnanoğlu, sinema dünyasına yaptığı katkılar ve çizdiği başarılı kariyer grafiğiyle hep hatırlanacak. #Türkerİnanoğlu #TürkSineması #BaySinema

usta yonetmen ve yap
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin seçkin sinema duayenlerinden biri olan Türker İnanoğlu, geçirdiği sağlık sorunu sonucu hastaneye kaldırıldı, ancak doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı ve 87 yaşında vefat etti.

usta yonetmen ve yap

Üzücü haber, sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından duyuruldu. Bakan Koca’nın paylaşımında, “Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük.” sözlerine yer verildi.

Türker İnanoğlu

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

1936 Karabük doğumlu büyük usta İnanoğlu, Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okuduğu dönemde yönetmen yardımcısı olarak sinema sektörüne ilk adımını attı. Kişiliği ve çalışmalarıyla birçok ünlü ismi etkileyen İnanoğlu, Nişan Hançer ve Lütfi Ömer Akad gibi unutulmaz yönetmenlerle çalışma fırsatı buldu.

Kendisine ait film şirketi Erler Film’i 1960’larda kuran İnanoğlu, “Köyde Bir Kız Sevdim” filmiyle yönetmenlik kariyerine başladı. 1979’da Ulusal Video şirketini, 1985’te ise bir televizyon stüdyosunu hayata geçirdi. Beyoğlu’ndaki Atlas Sineması, Şişli’deki Kent Sineması ve Kavacık’taki Boğaziçi Sinemaları onun eserlerindendir.

Aktif iş hayatına ek olarak, 2005’te Maslak’ta TİM (Türker İnanoğlu Maslak Show Center) adını verdiği bir gösteri merkezi açtı.

İnanoğlu’nun Filiz Akın ile olan evliliğinden İlker İnanoğlu, Gülşen Bubikoğlu ile olan evliliğinden de Zeynep adında bir kızı dünyaya geldi.

Usta yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu hayatını kaybetti
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!