Cenk Eren Biyografisi

Doğum tarihi: ??.??.1966
Cenk Eren kaç yaşında: 57
Kilo & Boy:
Burcu:
Meslek: Şarkıcı
Cenk Eren doğum yeri: Ankara

Cenk Eren Kimdir?

Ankara doğumlu sanatçı Cenk Eren’in gerçek ismi Yüksel Venedik’tir. 1966’larda dünyaya gözlerini açan Eren, tüm eğitim hayatını doğduğu şehir olan Ankara’da geçirmiştir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Devlet Halk Dansları Topluluğu’nda bir yıl boyunca dansçı olarak görev yapmıştır. Sahne adı olarak kullandığı ‘Cenk Eren’ ismini dostu Murathan Mungan vermiştir.

Müziğe, Ankara’nın çeşitli gece klüplerinde sahne alarak adım atan Eren, 1985 yılında Ankara Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu’nda korist olarak görev almıştır. Ancak sahne çalışmalarına daha çok vakit ayırmak için Ankara Radyosu’ndan ayrılarak gece kulüplerinde çalışmaya devam etmiştir.

Askerliğini 1986-1988 yılları arasında İzmir Narlıdere İstihkam okulunda başlayıp, Alanya’da tamamlamıştır.

1990 yılında Alanya’ya taşındı ve burada 3 yıl boyunca yaşayıp sahne çalışmalarına devam etmiştir. 1993 yılında İstanbul’a gelen Eren, 1995’te “Ve Cenk Eren” adlı ilk albümünü çıkartmıştır. Bu dönemde İstanbul’daki birçok gece kulübünde sahne almıştır.

2000 yılında Star TV’nin öğleden sonra kuşağında “Yıldız Savaşları” programının sunuculuğunu yapmıştır. 2002’de Nükhet Duru ile birlikte ‘Muhteşem İkili’ projesine başlamış ve bu projeyi Günay Restoran’da hayata geçiremişlerdir. Proje, çeşitli organizasyonlarda ve Show TV’deki bir programda gösterimle devam etmiştir.

Türkiye’nin en büyük müzikhol çalışmalarında bulunmuş olan Cenk Eren, toplamda 7 albüm çıkartmıştır. Ancak 2013 yılında İstanbul Narkotik Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde ticareti suçlamasıyla yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınmıştır. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘uyuşturucu madde ticareti’ suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu ceza, kokain bulundurma suçlaması ve ‘iyi hal’ indirimiyle 6 yıl 3 aya yükselmiştir.

2019’da ise İstinaf Mahkemesi, Cenk Eren ve diğer sanıklara, uyuşturucu kullanmak suçundan 10 ay hapis cezası vermiştir. Ancak bu cezaları da ertelemiştir.

Cenk Eren haberleri

Cenk Eren, Cenk Eren biyografisi, Cenk Eren hayatı, Cenk Eren özgeçmişi, Cenk Eren hakkında, Cenk Eren doğum yeri
Cenk Eren fotoğraf, Cenk Eren video, Cenk Eren resim, Cenk Eren kimdir?, Cenk Eren kaç yaşında?, Cenk Eren nereli,
Cenk Eren memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!