Cindy Crawford Biyografisi

Doğum tarihi: 20.Şubat.1966
Cindy Crawford kaç yaşında: 57
Kilo & Boy:
Burcu: Balık
Meslek: Model
Cindy Crawford doğum yeri: DeKalb, Illinois, ABD

Cindy Crawford Kimdir?

Cindy Crawford, Amerika’nın Illinois eyaletindeki DeKalb şehrinde dünyaya geldi. Bu ünlü model, 20 Şubat 1966’da Jennifer Sue Crawford-Moluf ve John Crawford çiftinin kızı olarak doğdu ve gerçek adı Cynthia Ann Crawford’dir. 1984’te DeKalb Lisesi’nden mezun olduktan sonra Northwestern Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği bölümüne girdi, ancak sadece bir yarıyıl boyunca devam edebildi. 16 yaşında fotomodellik kariyerine başlayarak, okul eğitimini bıraktı ve 1985’te Chicago’da fotoğrafçı Victor Skrebneski ile çalışmaya başladı.

1986’da New York’a taşınan Crawford, Manhattan’da yaşamaya başladı. 1989 ile 1995 yılları arasında MTV’nin “House of Style” programında sunuculuk yaptı. Ünlü markalar Gianni Versace, Escada, Revlon, Ink, Omega, Maybelline ve Clairol’un maskotu olarak dünyanın dört bir yanında tanındı. 1980’li ve 1990’lı yıllar boyunca prestijli moda evi Channel’in en önde gelen 5 süper modelinden biriydi. Diğer dört model Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista ve Claudia Schiffer’di.

Crawford, 1995’te “Fair Game / Dürüst Oyun” filminde ilk kez sinemada William Baldwin ile başrol oynadı. “Cindy Crawford Home Collection” adı altında mobilya tasarımlarını piyasaya sürdü.

Ünlü modelin ilk evliliği, sinema oyuncusu Richard Gere ile 12 Aralık 1991’de gerçekleşti, ancak çift 1 Aralık 1995’te boşandı. İkinci evliliğini ise eski model ve iş adamı Rande Gerber ile 29 Mayıs 1998’de yaptı. Çiftin Kaia Jordan Gerber ve Presley Walker Gerber adlarında iki çocukları vardır.

Crawford’ın film ve dizi çalışmaları arasında; “The Simian Line” (2000), “Stüdyo 54” (1998), “Unzipped” (1995), ve “Fair Game / Dürüst Oyun” (1995) bulunmakta. Ayrıca “Project Runway” adlı bir diziye konuk jüri olarak katıldı.

Cindy Crawford haberleri

Cindy Crawford, Cindy Crawford biyografisi, Cindy Crawford hayatı, Cindy Crawford özgeçmişi, Cindy Crawford hakkında, Cindy Crawford doğum yeri
Cindy Crawford fotoğraf, Cindy Crawford video, Cindy Crawford resim, Cindy Crawford kimdir?, Cindy Crawford kaç yaşında?, Cindy Crawford nereli,
Cindy Crawford memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!