Kadir İnanır Biyografisi

Doğum tarihi: 15.Nisan.1949
Kadir İnanır kaç yaşında: 74
Kilo & Boy:
Burcu: Koç
Meslek: Sinema Oyuncusu, Dizi Oyuncusu
Kadir İnanır doğum yeri: Fatsa, Ordu

Kadir İnanır Kimdir?

1949’da dünyaya gelen Kadir İnanır, özellikle Selvi Boylum, Al Yazmalım, Yılanların Öcü, Tatar Ramazan, Bodrum Hakimi ve Med Cezir Manzaraları gibi yapımlardaki rolüyle Türk sinemasının en sevilen aktörlerinden biri olarak kabul edilir. İnanır, Türkan Şoray ile birlikte çok sevilen Gönderilmemiş Mektuplar filmi sonrasında tekrardan beyaz perdeye döndü.

Kadir İnanır resmi nüfus kayıtlarına göre 15 Nisan 1949’da Fatsa, Ordu’da dünyaya geldi. Ancak bazı kaynaklarda doğum tarihinin aslında 1949 yılının Ağustos sonunda olduğu belirtilir. Annesi Rukiye İnanır ve babası Mehmet İnanır’ın son çocuğu olan İnanır, 14 kardeşin en küçüğüdür. Çocukluğunda okul gösterilerinde sergilediği performanslarla aktörlük yeteneği dikkat çeker. İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı olarak eğitim aldıktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

İnanır, sinema kariyerine foto-romanlardan sonra geçti ve ilk sinema filmi olan “Son Yedi Adım Sonra”da yer aldı. Kısa bir süre sonra ise başrol oynamaya başladı. İnanır, toplamda 182 sinema filmi ve 7 televizyon dizisi ile izleyicinin karşısına çıktı.

Kadir İnanır, Utanç (1973) filmi ile 5. Adana Altın Koza Film Şenliği’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Yılanların Öcü adlı filmindeki performansıyla 23. Antalya Film Şenliği ve Med Cezir Manzaraları filmindeki performansıyla da 3. Ankara Film Şenliği’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2000 yapımı Komser Şekspir filmi ile tekrar beyaz perdeye dönen İnanır, 24 yıl aradan sonra 2003 yılında Türkan Şoray ile birlikte Gönderilmemiş Mektuplar filminde rol aldı.

Kadir İnanır’ın en son olarak, Fatma Girik ile birlikte başrol oynadığı 2005 yapımı Sinema Bir Mucizedir filminde rol aldı.

Modacı Canan Yaka ile uzun süreli bir ilişkisi olan İnanır, bu ilişkiden sonra 2004 yılından beri oyuncu Jülide Kural ile birlikte.

Oyunculuk dışında sosyoloji, ekonomi ve siyaset konularında da ilgili olan İnanır, aynı zamanda bir kurbağa koleksiyoneridir.

Bel fıtığı ve akciğer tümörü nedeniyle ameliyat olan İnanır, 2013 yılında AK Parti Hükümeti tarafından barış sürecini yönetecek 63 kişilik Akil Adamlar listesine dahil edildi.

2018 yılında ise İstanbul’daki bir özel hastaneye kaldırılan İnanır, pıhtı atması sebebiyle ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı.

Kadir İnanır haberleri

Kadir İnanır, Kadir İnanır biyografisi, Kadir İnanır hayatı, Kadir İnanır özgeçmişi, Kadir İnanır hakkında, Kadir İnanır doğum yeri
Kadir İnanır fotoğraf, Kadir İnanır video, Kadir İnanır resim, Kadir İnanır kimdir?, Kadir İnanır kaç yaşında?, Kadir İnanır nereli,
Kadir İnanır memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!