Hollanda da Atatürk Müzesi açıldı

hollanda da ataturk
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak, Hollanda’da yaşayan Bülent Türker, kendi evini Atatürk Müzesi’ne çevirdi. Perran Kutman‘ın da hazır bulunduğu açılış töreninde duygusal anlar yaşandı. Perran Kutman, müzede sergilenen Atatürk’e ait eserleri görünce duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Açılışta, Bülent Türker ve 87 yaşındaki annesi Zehra Türker, tüm konukları kapıda tek tek karşıladılar.

Müzede, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan bayraklar, Atatürk için yaptırılan özel sigara kutusu, Atatürk’ün şehit olan bir komutanının altın saati, Atatürk’ün ölümüyle ilgili yayınlanan gazeteler ve tüm dünyada Atatürk hakkında yayınlanan eserler sergileniyor. Ayrıca, Çanakkale Savaşı’na ait süngüler, Fransız, İngiliz ve Anzak askerlerine ait fotoğraflar ve orijinal savaş aletleri de müzede yer alıyor.

Hollanda’da yaşayan Bülent Türker’in Atatürk sevgisi, Yeni Zelanda, Almanya, İngiltere, Avustralya ve Fransa’da birçok eser toplamasına sebep olmuş. Türker, 30 yıldır topladığı bu eserleri sergilemekten büyük bir gurur duyduğunu her fırsatta dile getiriyor. En etkilendiği eserler ise Atatürk’e yazılan özel mektuplar, Atatürk’e ait 2 adet mektup, Çanakkale Savaşı’nda havada çarpışan mermiler ve orijinal nutuk olmuştur. Bu eserler, müzeyi gezen ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmekte.

Meraklılarına sekiz yıl boyunca Çanakkale Müzesi olarak hizmet veren müze, son tadilatlar sonucunda Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak Atatürk Müzesi’ne dönüşmüştür. Bülent Türker, Türkiye ve Atatürk sevgisi ile bu özel müzeyi oluşturmak ve Atatürk’e olan vefa borcunu ödemek için annesi Zehra Türker ile birlikte yaşadıkları evi ziyaretçilere ücretsiz olarak gezdirmekte. Zehra Türker ise zaman zaman o yıllarda yapılan ekmek ve üzüm hoşafları ile ziyaretçilere ikramda bulunmakta.

Hollanda da Atatürk Müzesi açıldı
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!