Farah Zeynep Abdullah Biyografisi

Doğum tarihi: 17.Ağustos.1989
Farah Zeynep Abdullah kaç yaşında: 34
Kilo & Boy:
Burcu: Aslan
Meslek: Dizi Oyuncusu
Farah Zeynep Abdullah doğum yeri: İstanbul

Farah Zeynep Abdullah Kimdir?

Farah Zeynep Abdullah, 17 Ağustos 1989’da bir Türk anne ve Iraklı bir baba tarafından İstanbul’da dünyaya geldi. Gülay ve Osman adlarında iki ebeveyni vardı ve ona, ailesinin hayranı olduğu İran Şahı Muhammed Rıza Şah Pehlevi’nin son eşi Prenses Farah Diba’nın adını verdiler.

Abdullah, lise eğitimini İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi’nde başladı ve 2006 yılında babasının işi dolayısıyla İngiltere’ye taşınarak orada tamamladı. Ayrıca, profesyonel oyunculuk kariyerine “Closer” adlı tiyatro oyunuyla başladığı İngiltere’deki bir üniversitede eğitim aldı.

Farah Zeynep Abdullah’ın oyunculuk kariyerini, ikinci yılında üniversiteye başlarken gelen Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin teklifiyle değişti. Aylin rolü için seçildiğini ve dizide oynayacağını öğrenen Abdullah, İngiltere’ye dönemez ve eğitimini dondurur. Dizi çekimlerinin sona ermesinden sonra, Fransızca-Drama bölümünde eğitim gördüğü Kent Üniversitesi’ne döner ve 2013 yılında diplomasını alır.

2013 yılında, Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde, Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile başrolü paylaştı. Ayrıca, Farah Zeynep Abdullah, 2011 ile 2013 yılları arasında Eser Yenenler, daha sonra ise Görüntü Yönetmeni Gökhan Tiryaki ile sevgili oldu.
2014 yılında, Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolünü paylaştığı “Kurt Seyit ve Şura” adlı dizide rol alırken, �ağan Irmak’ın yönettiği “Unutursam Fısılda” filminde Hümeyra, Mehmet Günsür, Kerem Bursin ve Işıl Yücesoy ile birlikte oynadı.

Farah Zeynep Abdullah, 2018 yılında ‘Bu Hangi Masaldı?’ adlı parçası ile müzik dünyasına giriş yaptı. Jokey Halis Karataş’ın hayatını anlatan “Bizim İçin Şampiyon” adlı filmde Ekin Koç, Fikret Kuşkan, Serkan Ercan, Erdem Akakçe, ve Burak Tamdoğan ile birlikte rol aldı.

2022’de vizyona girmiş olan “Bergen” adlı filmde başrol oynadı. Film, Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt tarafından yazıldı ve Mehmet Binay ve Caner Alper ikilisi tarafından yönetildi. Filmde ayrıca Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran, Nergis Öztürk, Şebnem Sönmez, Ahmet Kayakesen, Arif Pişkin ve Suzan Kardeş rol aldı.

Farah Zeynep Abdullah’ın birçok ödülü ve albümü bulunmaktadır. Albümü “Bu Hangi Masaldı?” (2018) dahil olmak üzere birçok film ve dizide de rol aldı. Kariyerindeki bazı önemli projeler arasında “Bihter” (2023), “Bergen” (2022), “Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun” (2022), “Masumlar Apartmanı” (2020-2021), ve “Bizim İçin Şampiyon” (2018) yer alıyor.

Farah Zeynep Abdullah haberleri

Farah Zeynep Abdullah, Farah Zeynep Abdullah biyografisi, Farah Zeynep Abdullah hayatı, Farah Zeynep Abdullah özgeçmişi, Farah Zeynep Abdullah hakkında, Farah Zeynep Abdullah doğum yeri
Farah Zeynep Abdullah fotoğraf, Farah Zeynep Abdullah video, Farah Zeynep Abdullah resim, Farah Zeynep Abdullah kimdir?, Farah Zeynep Abdullah kaç yaşında?, Farah Zeynep Abdullah nereli,
Farah Zeynep Abdullah memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!