Zeynep Bastık Biyografisi

Doğum tarihi: 08.Temmuz.1993
Zeynep Bastık kaç yaşında: 30
Kilo & Boy:
Burcu: Yengeç
Meslek: Şarkıcı, Dizi Oyuncusu
Zeynep Bastık doğum yeri: Çanakkale

Zeynep Bastık Kimdir?

8 Temmuz 1993’de Çanakkale’de dünyaya gelen Zeynep Bastık, ailesi İzmir’e taşındıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. “Jackpot” adlı cover grubuyla 2010’da İzmir’de müzik dünyasına ilk adımını attı. Bastık, Anadolu Ateşi’nde bir süre dansçı olarak yer almanın yanında, 2012 yılına kadar Jackpot grubuyla birlikte İzmir, Eskişehir ve Bursa’da konserler verdi.

Murat Dalkılıç’ın “Lüzumsuz Savaş” adlı şarkısında vokalist olarak performans sergileyen Zeynep Bastık, 2014 yılında “Fırça” adında ilk teklisini çıkardı. Bu tekliden sonra solo müzik kariyerine odaklandı.

Akustik ve elektronik müzikle ön plana çıkan Bastık, Ezhel’in “Felaket” adlı şarkısını coverladı ve YouTube’da yayınladı. Fikri Karayel, Harun Kolçak, Ümit Sayın gibi ünlü sanatçıların şarkılarını da seslendiren sanatçı, 2019 yılında Anıl Piyancı ile birlikte “Bırakman Doğru mu?” adında bir tekli yayımladı. Ayrıca gençlik dizileri olan Adı Mutluluk, Yasak Elma, Sil Baştan ve Umuda Kelepçe Vurulmaz’da rol aldı.

2019’da Adidas, 2020’de Elidor reklamlarında yer alırken, 2021’de Exxen platformunda “Zeynep Bastık ve Konukları” adında bir programı sundu.

Zeynep Bastık, menajeri Tolga Akış ile 8 Temmuz 2021’de evlendi ancak çift 20 Temmuz 2022’de ayrıldı.

Başarıları ve ödülleri arasında; 2019’da “Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcısı” seçildiği Best Of Kültür Ödülleri, 2020’de BAU 4. Müzik Onair Ödülleri, Yeditepe Üniversitesi 8. Dilek Ödülleri, 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri ve 17. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde “En İyi Kadın Pop Müzik Sanatçısı” unvanları bulunmaktadır.

Diskografisi ise; 2014’te “Fırça”, 2019’da Anıl Piyancı ile birlikte çıkardığı “Bırakman Doğru mu?” ve 2021’deki “Zeynodisco” albümlerinden oluşmaktadır.

Filmler ve dizilerdeki rolleri arasında; 2015’te “Adı Mutluluk”, 2016-2017’de “Umuda Kelepçe Vurulmaz”, 2018-2020’de “Yasak Elma” ve 2018’de “Yuvamdaki Düşman” bulunmaktadır.

Zeynep Bastık haberleri

Zeynep Bastık, Zeynep Bastık biyografisi, Zeynep Bastık hayatı, Zeynep Bastık özgeçmişi, Zeynep Bastık hakkında, Zeynep Bastık doğum yeri
Zeynep Bastık fotoğraf, Zeynep Bastık video, Zeynep Bastık resim, Zeynep Bastık kimdir?, Zeynep Bastık kaç yaşında?, Zeynep Bastık nereli,
Zeynep Bastık memleketi


Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!