İnci Taneleri – Gönül Yarası alıntı iddialarına her iki taraf da sessiz!

İnci Taneleri dizisi ile Gönül Yarası filmi arasındaki benzerlikler ortaya çıktı! İddialar, dizinin senaryosunda ve karakterlerinde filmle benzerlikler olduğunu öne sürüyor. Yılmaz Erdoğan ve dizinin yapımcılarından henüz bir açıklama gelmedi. #İnciTaneleri #GönülYarası #Benzerlik

inci taneleri gonu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı “İnci Taneleri” dizisinin, 2004 yapımı “Gönül Yarası” filminden alıntı olduğu iddiaları gündemde. İddialara göre, dizinin senaryosunda ve karakterlerinde Gönül Yarası filmiyle benzerlikler bulunuyor.

Bu durumu YouTube üzerinde dizi ve film eleştirmeni olan Murat Soner ortaya çıkardı. Soner, İnci Taneleri dizisi ile Gönül Yarası filmi arasındaki benzerliklere dikkat çekerek, dizinin aslında bir uyarlama olabileceğini öne sürdü.

inci taneleri ekibi 1

Ancak dizi yapım ekibinden henüz bu iddialara bir yanıt gelmedi. Ayrıca, dizinin hiçbir yerinde resmi bir uyarlama veya esinlenme ibaresinin yer almadığı da belirtildi. Bu nedenle, Yılmaz Erdoğan’ın ve dizinin yapımcılarının bu iddialara nasıl bir açıklama yapacakları merak konusu oldu.

İlginç bir detay ise, İnci Taneleri dizisinin çekimlerinin Gönül Yarası filminin çekildiği otelde gerçekleştirildiği ortaya çıktı. İstanbul Küçükpazar’da bulunan Fındık Palas adlı otel, hem Gönül Yarası filminde hem de İnci Taneleri dizisinde yer aldı. Ancak otelin ismi İnci Taneleri dizisinde Mısır Palas olarak gösterildi.

inci taneleri ekibi 7

İnci Taneleri dizisi ile Gönül Yarası filmi arasındaki benzerlikler sadece çekim mekanıyla sınırlı kalmıyor. İki yapım arasında karakter benzerlikleri de bulunuyor. Örneğin, İnci Taneleri dizisinde Dilber karakterini canlandıran Hazar Ergüçlü ile Gönül Yarası filminde Dünya karakterini canlandıran Meltem Cumbul arasında benzerlikler bulunuyor.

Aynı şekilde Azem karakterini Yılmaz Erdoğan, Nazım karakterini ise Şener Şen canlandırıyor. Her iki yapımda da eczacı karakterleri yer alıyor: Güven Kıraç Dilber dizisinde Nazım rolünde, Gönül Yarası filminde ise Mehmet rolünde yer alıyor.

inci taneleri nin en 2

Sonuç olarak, İnci Taneleri dizisi ile Gönül Yarası filmi arasındaki benzerlikler giderek daha fazla gün yüzüne çıkıyor. Ancak henüz Yılmaz Erdoğan’ın ve dizinin yapımcılarının bu konuda bir açıklama yapmadığına dikkat çekmek gerekiyor.

İnci Taneleri – Gönül Yarası alıntı iddialarına her iki taraf da sessiz!
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!