Nevra Serezli’nin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde aldığı en anlamlı ödül!

Sanatçı Nevra Serezli, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde Tiyatrokare'nin oyunları sayesinde ödüle layık görüldü. Sahneye çıkmak sanatçılar için en büyük ödül olarak nitelendirildi. #NevraSerezli #Tiyatro #ÖdülTöreni

nevra serezli 27
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM), bu yılın İsmail Dümbüllü Ödülü’nün kazananını açıkladı ve bu prestijli ödülün sahibi, deneyimli oyuncu Nevra Serezli oldu. MSM öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen 41. İsmail Dümbüllü Ödül Töreni, Dünya Tiyatro Günü’nde muhteşem bir atmosferde düzenlendi.

Bu seneki ödül, Tiyatrokare’nin sahnelediği ve seyircileri büyüleyen “Ağaçlar Ayakta Ölür” ve “Veda” oyunlarında üstün performans sergileyen Nevra Serezli’ye takdim edildi. Serezli’nin ustalığı ve sahnedeki etkileyici performansı, seyircilerden ve öğrencilerden tam not aldı ve ödülü hak ettiği şekilde kazandı.

Nevra Serezli ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve şöyle söyledi: “Bu ödülü Metin (Serezli) yıllar önce almıştı, salonumuzda duruyordu. Belki bir gün ikincisini de ben alırım diye ümitleniyordum, hatta Metin ile bu konuda bol bol şakalaşıyordum.

Şimdi salonda iki adet Dümbüllü büstü var ama ne yazık ki Metin yok. Böyle hasret gidereceğiz.”

Nevra Serezli ayrıca bir sanatçının en büyük ödülünün sahneye çıkması olduğunu belirterek: “Şimdi ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ oyununa yetişiyorum.

nevra serezliye odul

Nevra Serezli ayrıca bir sanatçının en büyük ödülünün sahneye çıkması olduğunu belirterek: “Şimdi ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ oyununa yetişiyorum.

Müjdat Gezen ise yıllardır verilen ödülle ilgili olarak: ” Tiyatromuzun en önemli isimlerinden İsmail Amca babamın da tanıdığıydı. Onun adına ödül vermeye karar verdiğimizde, yüzündeki gülüşü ve doğru ifadeyi  yakalayabilmek için Savaş Dinçel’in yardımlarını rica etttim.

Bu büst İsmail Dümbüllü fotoğrafı üzerine Savaş Dinçel’in yüz ifadesinin oturtulmasıyla oluştu ve bir komedyene layık hale geldi.”    

Tiyatrokare’nin kurucusu ve yönetmeni Nedim Saban, töreni izlemeye gelenler arasındaydı. Melek Baykal tarafından Tiyatrokare’ye sunulan İsmail Dümbüllü Ödülü’nü çok önemsediğini belirten Saban, ödülün tiyatro öğrencilerinin tercihiyle verilmesinin ve bu önemli gün olan Dünya Tiyatro Günü’nde Türkiye’ye örnek olacak şekilde sunulmasının gurur verici olduğunu vurguladı.

Nevra Serezli’nin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde aldığı en anlamlı ödül!
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!