AKM’de erişilebilir sanat

"Erişilebilir Tiyatro" projesi çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenen ilk engelsiz oyun 'Rumuz Goncagül' ile başladı. Proje, düzenli aralıklarla Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Devlet Tiyatrosu oyunlarını, görme ve işitme engelli bireylerin daha kolay erişimine açmayı amaçlamaktadır.

AKM’DE erişilebilir sanat
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Telekom, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu iş birliğiyle, görme ve işitme engelli bireylerin kültür ve sanat etkinliklerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla “Erişilebilir Tiyatro” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Türk Telekom, Atatürk Kültür Merkezi’nde destekçisi olduğu Devlet Tiyatrosu oyunlarında üst yazı ve canlı betimleme uygulamalarını kullanarak, görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir deneyim sunmayı hedefliyor.Türk Telekom’un kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürdüğü “Türkiye’ye Değer” çatısı altında, engelli sanatseverlerin kültürel etkinliklere eşit katılımına katkıda bulunma amacı güdülmektedir.

Canlı betimleme uygulaması, üst yazı sistemi ve özel sahne turu gibi yöntemlerle, görme engelli sanatseverlerin tiyatroyu detaylarıyla deneyimlemelerine imkan tanınıyor. Ayrıca, işitme engelli sanatseverler için üst yazı sistemi kullanılarak oyunun erişilebilir hale getirilmesi sağlanıyor.

AKM’DE ERİŞİLEBİLİR SANAT

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, bu projelerle engelli bireylerin kültür ve sanat etkinliklerine daha fazla katılımını sağlamayı amaçladıklarını belirtiyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Mehmet Fatih Dokgöz ise “Erişilebilir Tiyatro” projesinin, tiyatro ile seyirci arasında daha derin bir bağ kurmayı hedeflediğini vurguluyor.

Proje kapsamında başlayan engelsiz oyunlar, önceki deneyimleri zenginleştirerek, görsel ve işitsel unsurları daha etkili bir şekilde ileten bir tiyatro deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: İHA

AKM’de erişilebilir sanat
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!