Shakira vergi kaçırma suçlamasını kabul etti: 2,9 milyon euro ceza ödeyecek

shakira vergi kacirm
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Kolombiyalı popüler şarkıcı Shakira, İspanya’da vergi kaçırma iddialarıyla başlayan davada suçlamaları kabul ederek anlaşmaya gitti. Shakira hakkında Barselona İl Mahkemesinde görülen davada, 2012 ile 2014 yılları arasında Maliyeden 14,5 milyon avro vergi kaçırdığı iddialarıyla suçlanıyordu. 2,9 milyon avroluk bir cezayı ödemeyi kabul eden şarkıcı, suçlamaları kabul ettiği taktirde hapis cezasından kurtulacak.

Shakira’nın davası büyük bir basın grubu tarafından takip edildi. Ancak taraflar anlaşma yoluna giderek davanın uzamasının önüne geçti. Mahkeme kaynaklarına göre, normal şartlarda 12 duruşma olarak planlanan davada 117 kişi tanık olarak çağrılmıştı.

vergi kacirma suclamasini kabul eden shakira

Davaya ilişkin olarak ortaya çıkan bilgilere göre, Shakira’nın Barselona’da yaşamış olduğu süre boyunca yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği ve vergi ödemekten kaçındığı belirtiliyor. Savcılık, şarkıcının gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesi’nden gizleyerek, farklı ülkelerdeki şirketlere aktardığını savunuyor. Bu durum vergi kaçırma suçlamalarının temelini oluşturuyor.

Shakira’nın, eski futbolcu Gerard Pique ile birlikte yaşadığı dönemde vergi mükellefi olması gerekiyordu. Ancak şarkıcının, 183 günden fazla Barselona’da ikamet etmesine rağmen vergi ödemekten kaçındığı iddia ediliyor. Vergi kaçırma suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Shakira’ya 8 yıl 2 ay hapis ve toplamda 23 milyon avroya yakın para cezası talep ediliyordu.

vergi kacirma suclamasini kabul eden shakira 2

Shakira, 2,9 milyon avroluk bir cezayı kabul ederek anlaşmaya gitme kararı aldı. Bu durum, hapis cezasından kurtulmasını sağlayacak. İspanya vergi yasalarına göre suçlu bulunduğu takdirde, Shakira’nın hapis cezasıyla karşı karşıya kalması bekleniyordu. Ancak anlaşma sonucunda bu durumdan kurtulmuş oldu.

Shakira’nın vergi kaçırma davası, dünya çapında büyük yankı uyandırmış ve dikkatleri üzerine çekmişti. Bu nedenle savcılığın talepleri oldukça yüksekti. Ancak Shakira’nın cezayı ödemeyi kabul etmesi, davanın süresini ve mahkeme sürecini kısaltacak.

Shakira vergi kaçırma suçlamasını kabul etti: 2,9 milyon euro ceza ödeyecek
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!