‘İki Gözüm Ahmet Sürgün’ filmi vizyona giriyor!

Ahmet Kaya'nın hayatını beyazperdeye taşıyan "İki Gözüm Ahmet Sürgün" filmi, 5 Nisan'da Türkiye'de ve 11 Nisan'da Avrupa'da izleyicinin beğenisine sunulacak. #AhmetKaya #IkiGozumAhmetSurgun #TürkSineması

iki gozum ahmet sur
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük bir merakla beklenen ve sanat hayatı boyunca önemli eserlerle müzik dünyasını zenginleştiren usta sanatçı Ahmet Kaya’nın hayat hikayesini beyazperdeye taşıyan sinema filmi “İki Gözüm Ahmet Sürgün“, nihayet vizyona giriyor. Film, özgün müzikal geleneğimizin unutulmaz isimlerinden Ahmet Kaya’nın hayat serüvenini ve müzik yolculuğunu izleyiciye sunuyor. Hayranları, filmi 5 Nisan’da Türkiye ve 11 Nisan’da Avrupa sinemalarında izleme fırsatı bulacaklar.

iki gozum ahmet surgun

Üretimini X yapım Şirketi’nin yaptığı ‘İki Gözüm Ahmet Sürgün’ filminde, Ahmet Kaya’nın yalnızca müzik yaşamı değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şiir okuduğu gecenin ardından cezaevine girişi ve sonrasında yaşadığı duygusal dönemler de perdeye taşınıyor.

Bu anılar, izleyicilerde etkileyici bir duygu bırakacak nitelikte. Gani Rüzgâr Şavata ve Hakan Gürtop yönetmenliğindeki film, Ahmet Kaya’nın müzik yaşamı boyunca yaşadığı zorlukları, Paris’teki yaşamına ve MGD gecesinde yaşadığı trajik olay bilgilerini ayrıntılarıyla aktarıyor.

iki gozum ahmet surgun vizyona giriyor

Filmde Ahmet Kaya’nın yaşamından önemli dönemeçler ve unutulmaz anılar, gerçekçi bir biçimde anlatılıyor ve izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Bu çarpıcı yapımın senaryosunu Gönül Aktürk, Gani Şavata, İlker Barış ve Kenan Kaya’nın yazdığını, yapımcıları arasında ise; Ömer Demiral, Eşref Bukan ve Koray Şavata’nın bulunduğunu belirtelim. Filmde Ahmet Kaya karakterine hayat veren Özgür Tüzel’e, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız, Ekin Akkaş gibi yetenekli isimler eşlik ediyor.

‘İki Gözüm Ahmet Sürgün’ filmi vizyona giriyor!
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!