Yargı dizisinin organ bağışı sahnesinden etkilenen hasta organlarını bağışladı!

"Yargı" dizisi, organ bağışının önemine dair etkileyici bir bölümüyle bir hayranını organlarınını bağışlamaya teşvik etti. Daha sonra vefat eden hasta, 35 yıllık böbrek hastası Kenan Kayaalp için yeni bir umut oldu. #organbağışı #yargıdizisi #KenanKayaalp

yargi dizisinden etk
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin uluslararası platformda Emmy Ödülleri’nde elde ettiği başarı ile övündüğü televizyon dizisi Yargı, toplumdaki eylemlere karşı farkındalığını artırmakta da bilinir. Dizinin, organ bağışı ile ilgili bir bölümünden etkilenen bir hastanın, vefatından önce bağışladığı organları sayesinde 35 yıllık böbrek hastası Kenan Kayaalp için yeni bir umut doğdu.

Kanal D’de her Pazar akşamı yayınlanan Yargı’nın 74. bölümünde, oğlunun acil organ nakli ihtiyacı olduğuna dayanamayan bir baba, dikkat çekmek ve yardım talep etmek için dizinin baş karakterleri Ceylin, Yekta ve Parla’yı kaçırdı. Olayın ardından Parla, bu acıyla mücadele eden babayla duygusal bir bağ kurdu ve organlarını bağışlama taahhüdünde bulundu. Sahne, bir izleyici üzerinde öлe bir etki yarattı ki, hastalığı sebebiyle ailesine organlarını bağışlama arzusunu açıkladı. Daha sonra vefat eden bu kişi, Kenan Kayaalp’e umut oldu ve böbreğini bağışladı.

Okan Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan liderliğinde, böbrek rahatsızlığı ile 35 yıl boyunca savaş veren Kenan Kayaalp’in böbrek nakli operasyonu, yeni yılın eşiğinde başarıyla gerçekleştirildi. 49 yaşındaki Kayaalp, “Benim için bu adece bir tedavi değil, bir yılbaşı hediyesi,” dedi.

yargi dizisinden etk 1

Operasyonun başarısı ve dizi ile ilgili yorumlarını veren Prof. Dr. Alp Gürkan, “Bir hastamızın, Yargı dizisinden dolayı ailesine organ bağışlama vasiyetinde bulunduğunu öğrendik. Ne yazık ki, hastamız bir süre sonra vefat etti. Ancak ailesi, hastamızın dileğini yerine getirerek, organlarını başarıyla bağışladılar.

Nakilden sonra kendini iyi hisseden Kenan Bey, diyalize giriş süresi artık sona erdi” dedi. Ayrıca, organ bağışının hayati önemine dikkat çeken Gürkan, “Ölümümüzden sonra organlarımızı bağışlamak, en az beş kişiye hayata tutunma şansı veriyor,” dedi. Yargı‘nın yeni bölümleri, daha fazla farkındalık yaratmayı hedefleyerek her Pazar akşamı Kanal D’de ekranda olacak.

Yargı dizisinin organ bağışı sahnesinden etkilenen hasta organlarını bağışladı!
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!